Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vodafone Romania a lansat miercuri serviciile 3G in frecventa 900 MHz

Vodafone Romania a lansat miercuri serviciile 3G in frecventa 900 MHz

Vodafone Romania a anuntat miercuri lansarea la nivel national a serviciilor 3G in frecventa 900 MHz, oferind acces la Internet mobil pentru 90% din populatia tarii, la viteze de pana la 21,6 Mbps, informeaza NewsIn.

Operatorul isi extinde portofoliul de Internet mobil cu servicii prepaid, prin Cartela Internet Vodafone, disponibila utilizatorilor din toata tara prin oferte incepand cu 5 euro credit.

"Daca in urma cu cinci ani lansam primele servicii 3G din Romania, astazi, ne bucuram sa anuntam disponiblitatea Internetului mobil pentru 90% din populatia Romaniei, la viteze de pana la 21,6 Mbps, prin reteaua Vodafone. Noua noastra retea UMTS 900 MHz a fost dezvoltata pe parcursul ultimului an, printr-o investitie semnificativa, folosind o solutie unica in lume, prin modul in care imbina tehnologiile GSM si UMTS. Suntem primul operator din Romania care ofera acoperire nationala pentru serviciile de Internet mobil de mare viteza, inclusiv in multe zone din tara unde nu exista alte solutii de acces la Internet", a declarat CEO al Vodafone Romania, Liliana Solomon.


Tot miercuri, Vodafone Romania a extins parteneriatul cu SMURD, prin includerea de noi echipamente si servicii de comunicatii mobile in banda larga, in solutia de telemedicina existenta.


In perioada urmatoare, Ambulantele SMURD vor putea sa transmita catre dispeceratul central si Spitalele de Urgenta, pe langa parametrii medicali, si imagini video ale pacientului, care sa faciliteze diagnosticarea, utilizand serviciile de date mobile de mare viteza ale Vodafone in toata tara, inclusiv in zonele izolate.


Parteneriatul dintre Vodafone si SMURD a demarat in urma cu cinci ani, contributia companiei depasind 860.000 de euro pana in prezent.


Vodafone a lansat serviciile 3G in Romania in 15 aprilie 2005, urmate de serviciile 3G broadband in octombrie 2006.


Serviciile HSPA+, cu viteze de pana la 21,6 Mbps, au fost disponibile comercial in septembrie 2009.


Vodafone Romania ofera acoperire a serviciilor de date mobile de mare viteza de pana la 7,2 Mbps la nivel national, precum si la viteze de retea de pana la 21,6 Mbps in 16 mari orase si zone turistice din Romania.


Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.663.000 clienti, la 31 decembrie 2009.


In prezent, Vodafone are divizii in 31 de tari pe cinci continente si aproximativ 40 de retele partenere in intreaga lume, iar la sfarsitul anului trecut aproximativ 333 milioane de clienti.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4472 ori
Citeste mai multe despreinternet 3g vodafone frecventa