Veniturile Vodafone Romania au scazut cu 20,9%

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 10:53
1805 citiri
Veniturile Vodafone Romania au scazut cu 20,9%

Vodafone Romania a inregistrat, in perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2009, venituri totale de 486 milioane de euro, in scadere cu 20,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza contextului economic dificil si a evolutiei pietei locale, a comunicat marti compania, transmite NewsIn.

In ceea ce priveste veniturile din servicii, acestea au fost de 472 milioane de euro, inregistrand o scadere de 19,5%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul Operational Inainte de Depreciere si Amortizare (EBITDA) a reprezentat 223 milioane de euro, la sfarsitul celor sase luni incheiate la 30 septembrie 2009, in scadere cu 22,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul scaderii veniturilor.

Valoarea totala a ARPU pentru ultimele 12 luni, corespunzand perioadei 1 octombrie 2008 - 30 septembrie 2009, a fost de 8,7 Euro/luna.

"Rezultatele noastre financiare reflecta provocarile cu care se confrunta economia romaneasca, precum si competitia accentuata de pe piata locala a comunicatiilor mobile. Puterea de cumparare scazuta a consumatorilor, determinata de devalorizarea leului in raport cu euro, a condus la o scadere generala a consumului pe aceasta piata. (...)

Rezultatele noastre financiare incorporeaza deja efectele pozitive ale programelor de optimizare a costurilor pe care le-am demarat in companie, in urma cu cativa ani. Datorita acestora, ne-am mentinut profitul operational ca procent din venituri la un nivel aproape constant fata de anul trecut, in pofida conditiilor economice nefavorabile", a declarat Chief Executive Officer Vodafone Romania, Liliana Solomon.

Compania a inregistrat in perioada mentionata mai sus un numar constant de clienti, de 9.535.248, ceea ce corespunde unei cresteri anuale de 0,2%.

 

Vodafone Group Plc, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, a afisat in prima jumatate a anului fiscal 2009 o crestere de 2,9% a profitului operational si a anuntat ca intentioneaza sa reduca nivelul costurilor cu inca 1 miliard lire sterline, relateaza Bloomberg.

Castigurile inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) au crescut in semestrul ce s-a incheiat la 30 septembrie la 7,46 miliarde lire, in ton cu estimarile analistilor, in contextul in care castigurile EBITDA au fost in aceeasi perioada a anului trecut de 7,24 miliarde lire.

Vanzarile au crescut cu 9,3%, la 21,76 miliarde lire, a mai anuntat compania.

"Evolutia grupului a fost in ton cu estimarile si am facut progrese puternice in ceea ce priveste prioritatile strategice.

Programul de reducere a costurilor cu un miliard lire este estimat a fi incheiat cu un an mai devreme de termenul stabilit si l-am extins cu inca un miliard lire pana in 2012", a declarat directorul executiv Vittorio Colao.

Vodafone reduce costurile in incercarea de a compensa scaderea cererii de servicii de telecomunicatii.

Vodafone a anuntat, ca si alte companii din sector, precum Deutsche Telekom AG, Royal KPN NV si Mobistar SA, ca recesiunea afecteaza vanzarile si profitul, in contextul in care utilizatorii si companiile si-au redus cheltuielile cu calatoriile si convorbirile la telefoanele mobile.

Vodafone a prezentat din luna mai un plan de reducere a costurilor cu un miliard de lire, prin reducerea cheltuielilor pentru echipamente de retea, publicitate si logistica, precum si printr-o serie de disponibilizari.

Compania estimeaza pentru anul financiar ce se va incheia in martie 2010 un profit operational de 11-11,8 miliarde lire.

 

#euro, #milioane, #romania, #veniturile, #vodafone , #stiri Vodafone Romania

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. Ce să NU faceți atunci când vă achiziționați un nou telefon mobil. Sfaturi de la experți pentru cea mai bună alegere
  2. Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă
  3. Dormiți cu telefonul la încărcat lângă pat? Iată la ce riscuri vă expuneți
  4. Funcții ascunse ale Windows 11 pe care trebuie să le încercați. A doua va schimba modul în care lucrați
  5. Noua fabrică Xiaomi, controlată de Inteligența Artificială, va produce peste 10 milioane de dispozitive anual
  6. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  7. V-ați pierdut telefonul Android? Iată ce puteți face
  8. Cele mai bune trucuri pentru a profita la maximum de tehnologia unui Smart TV
  9. Funcția mult așteptată pe care WhatsApp o va introduce curând. Doar utilizatorii de Android o pot utiliza
  10. Microsoft le impune angajaților utilizarea iPhone-urilor. De ce trebuie să renunțe la Android