Solomon, Vodafone: Romania va creste cu investitii straine

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 19:12
2107 citiri
Solomon, Vodafone: Romania va creste cu investitii straine

Romania va reveni pe crestere economica in urmatori ani, evolutie sustinuta si de investitiile straine, care vor reveni pe piata locala pentru a crea plusvaloare, a declarat, joi, intr-o conferinta, directorul general al Vodafone Romania, Liliana Solomon, potrivit Mediafax.

"Cum va evolua exact economia locala este foarte dificil de anticipat, pentru ca sunt numerosi factori care trebuie luati in considerare.

Spre exemplu, un factor important il constituie evolutia euro si a dolarului american, ultima moneda avand in ultimele doua luni un curs foarte volatil la nivel international.

Pentru Romania, care vrea sa creasca prin exporturi, volatilitatea poate modifica evolutia unor indicatori macroeconomici", a spus Solomon, care, la 1 decembrie, va prelua pozitia de director de operatiuni al grupului Vodafone in Europa.

Conducerea Vodafone Romania va fi asigurata de directorul general al Vodafone Malta, Inaki Berroeta, numit in aceasta pozitie in 2007. Solomon, care a condus operatiunile Vodafone Romania incepand cu 2005, spune ca piata telecomunicatiilor va evolua anul viitor in functie de parcursul economiei nationale.

"Daca avem crestere economica, si telecomul va urma aceasta evolutie. Din punctul meu de vedere, ce a fost mai greu a trecut, dar nu stim exact cum va fi in 2011.

Cu siguranta ca, pentru piata telecom, anul viitor va fi unul plin de provocari", a afirmat seful Vodafone Romania, care a adaugat ca industria locala a telecomunicatiilor nu ii va da motive sa se plictiseasca viitorului sef al operatorului, unde concurenta a impins tarifele la un nivel aproape insuportabil.

Ea a mai spus ca Vodafone Romania, care detine a doua pozitie in topul operatorilor mobili dupa numarul de clienti si venituri in 2009, ocupa prima pozitie in privinta notorietatii brandului, al numarului de clienti din zona companiilor si al premierele tehnologice aduse pe piata de profil locala.

"Vodafone a fost primul operator care a lansat comercial serviciile de telecomunicatii de generatia a treia (3G), in baza licentei UMTS, dar si cele bazate pe licenta GSM", a spus reprezentantul operatorului, care a mentionat ca Vodafone Romania "sta mai bine" decat rivalul Orange Romania in privinta fluxului de lichiditati si al profitabilitatii, conform rezultatelor din acest an.

Solomon a afirmat ca, din nou pozitie, va fi in continuare aproape de subsidiara din Romania, de managementul operatorului, si isi va aduce aportul la eforturile pe care operatorul le va face in calitate de lider al pietei.

Seful Vodafone Romania a evitat sa faca predictii privind evolutia operatorului in urmatorii cinci ani, dar a spus ca, in 2015, clientii vor avea mai multe terminale, fiecare cu propria cartela (SIM), care vor interactiona si se vor sincroniza intre ele.

"Peste cinci ani un client va fi mai bine informat pentru ca Internetul va aduce mai aproape informatiile si le va face mult mai accesibile decat in prezent.

De asemenea, Internetul va aduce schimbari semnificative in viata personala si profesionala a unui client, intr-o maniera pe care acum abia o intrezarim", a spus Solomon.

Parte a grupului britanic, Vodafone Romania este al doilea jucator pe piata locala de telefonie mobila, cu 9,83 milioane de clienti, la 30 septembrie.

In privinta veniturilor, indicatorul a scazut cu 12,4%, la 425,7 milioane de euro. Pe piata locala de telefonie mobila mai activeaza Orange Romania si Cosmote Romania. 

ChatGPT, la un an de la lansare: Aplicația a fost instalată de 110 milioane de utilizatori și a încasat aproape 30 de milioane de dolari
ChatGPT, la un an de la lansare: Aplicația a fost instalată de 110 milioane de utilizatori și a încasat aproape 30 de milioane de dolari
OpenAI aniversează un an de când a lansat ChatGPT şi a dat startul a ceea ce mulţi numesc o revoluţie care va schimba radical multe domenii, inclusiv existenţa oamenilor. ChatGPT a fost...
2024 în predicțiile experților despre evoluția economiei globale, alegerile din Marea Britanie și SUA și deznodământul războiului din Ucraina
2024 în predicțiile experților despre evoluția economiei globale, alegerile din Marea Britanie și SUA și deznodământul războiului din Ucraina
Pentru 2024, specialiștii în prognoză economică și geo-politică se așteaptă la alegeri care vor favoriza Partidul Laburist în Marea Britanie, o rezoluție a războiului din Ucraina care nu...
#solomon, #vodafone, #investitii straine , #stiri Vodafone Romania