Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In UE exista o oarecare reticenta in privinta aderarii Romaniei

In UE exista o oarecare reticenta in privinta aderarii Romaniei
Vicepresedintele Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European, Friedrich-Wilhelm Graefe zu Baringdorf, a declarat joi la Gura Humorului ca in UE exista o oarecare reticenta, in ceea ce priveste aderarea Romaniei si Bulgariei, dar a evitat sa spuna daca vor fi sau nu aduse amendamente de catre Comisia de Agricultura din Parlamentul European la raportul Comisiei Europene din 26 septembrie.'Exista anumite rapoarte privind progresele, care pentru Romania, in ultimii ani, au fost pozitive. In prezent, in UE, in ceea ce priveste aderarea, exista o oarecare reticenta ce afecteaza in acest moment si Romania si Bulgaria. Insa, din punctul de vedere al cerintelor formale nu au existat retineri atat de mari incat sa se poata motiva o amanare a aderarii. Trebuie spus ca dezvoltarea acestui proces de egalizare fata de UE o sa dureze si dupa 1 ianuarie 2007. Sper ca Romania va contribui mult cu elemente pozitive in UE', a spus oficialul european.

In opinia vicepresedintelui Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului Europei, Romania va putea face fata standardelor europene, daca se va axa pe calitate.

'Agricultura din orice tara este capabila sa tina piept acestor cerinte, atata timp cat se orienteaza pe calitate si nu este nici un motiv sa spunem ca taranii din Romania sau tarancile din Romania ar fi mai prejos fata de altii sau nu ar fi destul de buni', a spus Baringdorf.

El a spus ca Romania va putea face fata concurentei din UE, dar va trebui sa faca investitii foarte mari in cazul in care se doreste concurarea cu unele regiuni puternic industrializate, ceea ce ar putea conduce la diminuarea calitatii in favoarea unor costuri suplimentare.

'Nu aveti aceasta teama ca produsele dumneavoastra nu ar avea cautare pe piata europeana. Este adevarat ca acestea trebuie sa fie vandute, iar pentru asta trebuie depus un efort', a conchis oficialul european.

Rompres


directNews.ro - Topul blogurilor
Recomandari 5 Octombrie 2006

1.Codul rutier - seria a II-a
Acum , cu amanarea asta a codului pana pe 1 decembrie s-au facut si alte modificari. Printre care: Toti ocupantii autoturismelor, indiferent daca stau in fata sau in spate, trebuie sa poarte centura, copiii sub 3 ani trebuie sa aiba un scaun special pentru masina, examenul pentru permis se va putea da si in alte limbi decat romana - acestea sunt doar o parte din noutatile prevazute de normele metodologice de aplicare a OUG 195 / 2006 privind circulatia pe drumurile publice.

2.Cristian Manafu: Ce se "vinde" bine pe bloguri
Cred ca tocmai am avut cel mai de succes post al meu, post-ul despre oamenii buni, care m-a facut sa ma gandesc la eventualitatea unei repozitionari a blogului - ca tot e la moda acum pe Intenet, iar eu imi caut pozitia optima de ceva timp - pe zona HR. Si as avea ceva material de pus pe masa. Am pus acest post aseara, candva dupa miezul noptii, iar dimineata la ora 9 si ceva aveam deja vreo 5 comentarii. Acum vad ca am 20 si destul de consistente incat sa scot un material cu DOs and DON'Ts...

3.Dan Chiriac: Bursa bate noi recorduri
Indicele bursier BET-C a atins ieri un nou record: 5043,35 puncte. Acest indice urmareste evolutia tuturor titlurilor de pe Bursa de Valori Bucuresti cu exceptia SIF-urilor (care au un indice special BET-FI). De la inceputul anului BET-C a crescut cu 29%. Acest indice a fost lansat in 1998, cand avea o valoare de 1000 de puncte. Trebuie remarcat ca indicele BET-C are cresterile cel mai putin spectaculoase dintre indicii utilizati de BVB (BET, BET-FI, BET-C, ROTX - care reflecta BVB pe bursa...

4.Antonio Eram: What is MOBO ?
Mobo.ro este la acest moment primul proiect al NETOPIA construit pentru furnizarea directa de continut pentru telefoanele mobile compatibile JAVA de pe piata Romaneasca. Construit pe o platforma 100% proprie, ce a deservit timp de aproape 3 ani serviciul de furnizare de continut pentru telefoanele mobile (javadownload.myx.net) al Vodafone Romania (CONNEX), in urma implementarii unei versiuni up-dated (de fapt re-construita integral) acesta a fost lansat sub numele mobo.ro. (in versiuni wap si...

5.Fa-ti femeia fericita
Intr-o lume condusa de romantism, ai un singur scop: fa-ti femeia fericita. Fa ceva ce-i place si iei puncte. Daca nu ii faci pe plac, ti se iau puncte. Nu iei nici un punct daca faci ceva la care se asteapta. Imi pare rau, dar asa se joaca jocul asta. Fie ca vrei sau fie ca nu! Ai aici un rezumat al sistemului de punctare: Tu cate puncte ai facut?


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 737 ori