Cifrele Vodafone Romania pe Facebook

Vineri, 23 Martie 2012, ora 08:53
2408 citiri
Cifrele Vodafone Romania pe Facebook

Vodafone Romania, al doilea mare operator de pe piata locala, a facut publice statisticile aplicatiilor sale in social media.

Este cunoscut faptul ca Vodafone Romania este operatorul de telefonie mobila care a inceput sa-si promoveze serviciile cu ajutorul Facebook, cu mult timp inainte ca reteaua sa fi devenit populara in Romania.

Intre timp, in Romania exista aproape cinci milioane de utilizatori Facebook. In acest context, promovarea de servicii si produse noi, promovarea evenimentelor si concursurilor sau promovarea aplicatiilor pentru telefonul mobil au devenit pentru Vodafone Romania strategii de business.

Operatorul si-a extins activitatea pe Facebook si pentru promovarea proiectelor de responsabilitate sociala sau pentru a face angajari.

"Cum faceti toate aceste lucruri?", a fost una dintre intrebarile adresate reprezentantilor Vodafone Romania in cadrul _AllThingsFacebook, o conferinta dedicata comunicarii pe Facebook.

Toate campaniile Vodafone sunt monitorizate pe Facebook, au spus oficialii companiei. Rezultatele finale sunt analizate in functie de nivelul de implicare al utilizatorilor: comentarii, like-uri, mesaje postate pe wall, recomandari. Evolutia numarului de fani (like-uri) este unul dintre indicatorii analizati de catre opderator.

Aplicatiile Vodafone Romania pe Facebook

In luna martie a acestui an Vodafone Romania a organizat Gadgeteer Awards, pentru a stabili smartphone-ul anului. Au fost contorizate 12.694 de vizualizari ale aplicatiei pe Facebook si 4.150 de voturi. In urma voturilor, clasamentul final a fost:

1. iPhone 4S - 2.052 voturi

2. Samsung Galaxy SII - 971 voturi

3. Galaxy Nexus - 592 voturi

In 2011, in luna ianuarie, cand compania a organizat pentru prima data Gadgeteer Awards, s-au inregistrat aproximativ 4.000 de voturi unice, iar clasamentul final a fost:

1. iPhone 4 - 1.496 voturi

2. Samsung Galaxy S - 592 voturi

3. HTC Desire HD - 334 voturi

Luna trecuta, Vodafone a lansat aplicatia Love Mixer, Salvamont, care a insotit lansarea site-ului de mobil m.0salvamont.ro a. Utilizatorii au fost incurajati sa ofere feed-back despre proiect. Actiunea a adus paginii de Facebook a Vodafone Romania 6.928 noi fani si 1.281 argumente ale utilizatorilor despre utilitatea noului site de mobil si ce update-uri ulterioare sunt necesare.

Alte statistici ale Vodafone pe Facebook

- noiembrie 2011: peste 11.000 de fani generati de a noua aplicatie pentru iPhone si alti 11.000 adusi de aplicatia Primul Tau telefon.

- decembrie 2011: dupa lansarea Galaxy Nexus, primul smartphone cu sistem de operare Android 4.0, peste 18.000 de fani au dat like paginii Vodafone pe Facebook, postand aproape 6.000 de comentarii despre noul terminal.

- august 2011: Vodafone lanseaza prima piesa de teatru pe Facebook. Actori reali au "jucat" pentru fanii Vodafone Buzz, postand replicile din piesa de teatru. 981 de utilizatori activi au vazut piesa live pe Facebook, dupa doar patru zile de promovare. Alti 2.000 de utilizatori au intrat in aplicatie si au vazut piesa inregistrata.

- august 2011 - Festivalul de film independent Anonimul a fost acoperit prin aplicatia Cinefili in Delta, care a transformat Facebook-ul intr-o platforma de blogging, gazda pentru fluxul de stiri, foto si video transmis din Delta Dunarii de catre patru corespondenti Vodafone: Irina Margareta Nistor, Cristina Bazavan, Adrian Ciubotaru si Oltea Zambori. Campania a generat 600.000 vizualizari ale posturilor si 2.403 de reactii la posturi. Pagina de Facebook a Vodafone s-a ales cu aceasta ocazie cu inca 3.000 de noi fani.

- in iunie 2011, Vodafone a lansat aplicatia Cluj: The Movie. Festivalul TIFF 2011 a fost sustinut pe Facebook printr-o aplicatie ce a gazduit sase clipuri inspirate din filme celebre, in care au jucat mai multi bloggeri din Cluj. Rezultatul: 1,4 milioane afisari, 25.434 pageviews si 5.073 noi fani. - Timp mediu petrecut in aplicatie: 3 minute si 45 de secunde.

#Vodafone Romania Facebook, #Vodafone social media, #Vodafone aplicatii Facebook, #Vodafone statistici social media , #stiri Vodafone Romania