Vodafone: Mai putini clienti, venituri si profit in scadere

Marti, 22 Mai 2012, ora 13:14
2115 citiri
Vodafone: Mai putini clienti, venituri si profit in scadere

Vodafone Romania a anuntat pierderea a 1,257 milioane de clienti in ultimul an, in urma deconectarii cartelelor prepay inactive, dar si a introducerii unor noi standarde de raportare a bazei de clienti, alaturi de venituri in scadere.

Filiala din Romania a Vodafone a anuntat ca avea, la finalul lunii martie, peste 7,93 milioane de clienti, in scadere cu peste 1,25 milioane fata de aceeasi perioada a anului precedent. Scaderea se explica prin deconectarea cartelelor prepay inactive, dar si a unor noi standarde de raportare a bazei de clienti, care exclude SIM-urile M2M si alte servicii de date fixe.

Veniturile totale ale companiei au atins 812,1 milioane de euro, in scadere cu 2,1% fata de trimestrul precedent si cu 2,7% fata de anul financiar 2010-2011. Filiala din Romania urmeaza acelasi an fiscal precum compania-mama, din Marea Britanie, unde anul fiscal incepe la 1 aprilie si se termina la 31 martie.

Veniturile din servicii anuntate de Vodafone Romania au atins 768,7 milioane de euro, in scadere cu 1,8 procente fata de ultimul trimestru al 2011, si cu 3,4% fata de anul financiar incheiat in martie 2011.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, veniturile din servicii, excluzand efectul diminuarii tarifelor de interconectare, au scazut cu 0,6% arata comunicatul de presa.

Internetul mobil, din ce in ce mai folosit

Serviciile de Internet mobil sunt din ce in ce mai folosite, numarul utilizatorilor crescand semnificativ, in primul rand datorita ofertelor dedicate care includ trafic de Internet, dar si a pretului avantajos la smartphone-uri, sustin oficialii companiei. Numarul utilizatorilor de smartphone intre clientii Vodafone s-a dublat in ultimul an, perioada in care si veniturile din datele mobile au crescut cu 30%.

Conform reprezentantilor companiei, la 31 martie 43% din clientii Vodafone erau abonati, iar utilizatorii de cartele prepay 57%.

Profitul operational al Vodafone Romania inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a ajuns la 302,9 milioane de euro, cu 1,4% mai putin decat anul trecut. Ca procent din servicii, EBITDa a reprezentat 37,3%, o crestere de 0,8 puncte procentuale fata de rezultatele din anul fiscal trecut.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#clienti Vodafone, #rezultate financiare Vodafone , #Rezultate financiare