Vladimir Putin a inaugurat primul tronson al oleductului Siberia-Pacific

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 13:48
1172 citiri
Vladimir Putin a inaugurat primul tronson al oleductului Siberia-Pacific

Premierul rus Vladimir Putin a inaugurat luni primul tronson al oleductului Siberia-Pacific, ce face parte dintr-o retea strategica de aproape 5.000 de kilometri, ce va alimenta regiunea Asia-Pacific cu petrol rusesc, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Este un proiect strategic ce va permite Rusiei sa intre pe noi piete din Pacific si Asia, unde prezenta este insuficienta", a declarat Putin. Acesta a felicitat compania publica de transport de titei, Transneft, pentru ca "a reusit toate acestea, in pofida crizei economice mondiale". "Va felicit, este un cadou frumos de Anul Nou pentru Rusia", a afirmat Putin.

Primul tronson al conductei Siberia-Pacific, ce va avea o lungime de 2.694 kilometri si o capacitate anuala de 30 milioane tone, leaga Taiset, din estul Siberiei, de Skovorodino, din Extremul Orient al Rusiei. Tronsonul a costat circa 378 miliarde ruble (8,7 miliarde euro), dintre care 60 miliarde ruble (1,4 miliarde euro) au fost destinate constructiei unui port petrolier in golful Kozmino, pe coasta ruseasca a Marii Japoniei.

Un al doilea tronson al conductei, de peste 2.000 kilometri, va trebui construit pentru a lega Skovorodino de golful Kozmino. Pana la finalizarea constructiei, petrolul va fi transportat cu trenul din Skovorodino, fiind apoi transferat pe tancuri petroliere in Kozmino. "Primul transport, ce va fi incarcat luni, va ajunge la Hong Kong", a precizat presedintele Transneft, Nikolai Tokarev.

Oficialul a precizat saptamana trecuta ca la finalul acestui an si la inceputul lui 2010 va fi lansat un consurs de oferte petru construirea celui de-al doilea tronson al conductei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tronson, # oleoduct, # companie, # transport, # titei , #stiri Vladimir Putin