Un om de afaceri rus criticat de Putin a decis sa investeasca la Soci

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 09:57
977 citiri
Un om de afaceri rus criticat de Putin a decis sa investeasca la Soci

Un om de afacer rus, ale carui activitati au fost criticate de premierul Vladimir Putin, intentioneaza sa construiasca un complex hotelier imens la Soci, statiune ce va gazdui Jocurile Olimpice de Iarna din 2014, relateaza luni presa locala, citata de AFP, precizeaza NewsIn.

Telman Ismailov "a auzit dorintele autoritatilor ruse si este dispus sa ofere aproape 10% din spatiul de cazare necesar pentru Jocurile Olimpice de la Soci", scrie cotidianul Vedomosti.

Ziarul citeaza surse guvernamentale regionale si afirma ca hotelul ar putea avea 4.000 de camere.

Pana in prezent, Ismailov a semnat doar un acord general pentru a investi in orasul din sudul Rusiei, a adaugat Vedomosti.

Complexul va cuprinde hoteluri de trei si patru stele si va costa, probabil, 296 de milioane de euro, potrivit Kommersant.

Ismailov a construit un centru comercial mare in Moscova, ce a fost criticat pentru ca nu respecta standardele sanitare si pentru ca vinde bunuri contrafacute.

Ulterior, cand a inaugurat un hotel de lux in Turcia, in mai 2009, si-a atras furia lui Putin.

Centrul comercial din Moscova a fost inchis cateva luni mai tarziu, iar Ismailov a parasit Rusia.

In decembrie, Putin a declarat ca nu se opune construirii de hoteluri in Turcia, dar ar prefera sa vada astfel de fonduri investite in Rusia, in special la Soci.

In februarie, Ismailov a mers in Cecenia, o regiunea volatila din Caucazul rus, unde intentioneaza sa investeasca, potrivit presei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ismailov, # putin, # investitii soci, # hotel , #stiri Vladimir Putin