SUA ii cere Rusiei sa interzica un site de muzica piratata

Joi, 05 Octombrie 2006, ora 11:21
1181 citiri

Rusia ar trebui sa interzica o pagina electronica de muzica piratata, care prejudiciaza vanzarile companiilor americane, daca vrea sa devina membru al Organizatiei Mondiale a Comertului, a declarat un inalt oficial al comertului din SUA, citat de Reuters."Mi-e greu sa-mi imaginez ca Rusia va deveni membru OMC, daca isi pastreaza site-ul de internet care incalca drepturile de proprietate intelectuala ale tuturor", a declarat reprezentanta pentru comert a SUA, Susan Schwab.

Apelul lui Schwab, pentru inchiderea paginii de internet allofmp3.com, pentru descarcarea de melodii in format mp3, a fost facut in conditiile in care SUA si Rusia incearca, din nou, sa ajunga la o intelegere pentru aderarea Rusiei la OMC.

Aceste negocieri au esuat in luna iulie, in prima instanta din cauza problemelor legate de agricultura si din cauza ingrijorarii SUA ca Rusia nu face suficiente eforturi pentru a opri pirateria si contrafacerea bunurilor americane.

Autoritatile americane pentru comert au identificat pagina ruseasca allofmp3.com ca pe una dintre cele mai notorii piete pentru bunurile piratate. Schwab a calificat, saptamana trecuta, acest site, ca pe cel mai mare pentru descarcarea ilegala de muzica de pe internet.

Oficialii rusi si americani se vor intalni, saptamana viitoare, la Geneva, pentru o noua serie de negocieri. Dupa ce runda din iulie a esuat, presedintele american George W. Bush si omologul sau rus, Vladimir Putin, au stabilit o noua tinta pentru finalizarea negocierilor, pana la sfarsitul lunii octombrie. "Dialogul continua, facem progrese incet, dar sigur si ramane de vazut daca vom reusi", a declarat Schwab.

"Intelegerea cu Rusia, pentru aderarea la OMC este o prioritate, cu toate ca nu exista garantii ca vom reusi sa o finalizam", a adaugat Susan Schwab. Cu toate acestea, reprezentanta SUA a subliniat ca Putin a facut declaratii pozitive despre importanta protejarii proprietatii intelectuale si ca oficialii rusi din sectorul veterinar au vizitat SUA, in incercarea de a rezolva problemele legate de comertul cu carne.

"Impreuna cu ministrul rus al comertului, German Gref, am stabilit ca vom face tot ce putem pentru a incerca sa solutionam aceste probleme", a adaugat Schwab.

NewsIn

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 5 Octombrie 2006

1. Catalin Tolontan: Soc pe TV

O eroare de audienta descoperita la meciul Steaua - Lyon zguduie o piata de un milion de euro pe zi. Compania AGB-TNS International a recunoscut, in premiera, ca datele unei intregi saptamini de masurare (25 septembrie - 2 octombrie) sint eronate. A trimis datele corectate. Perplexitate pe piata media. Se mai intimplase ca o ora sau o zi sa fie recalculate. Dar nu o saptamina, in care s-au cheltuit pe TV bugete de aproximativ 6 milioane de euro! Carlos, killer de...

2. Alin Buzarin: Criterii de selectie

Cu o zi inainte de meciul cu Belarus, discutiile despre alcatuirea lotului nu pot fi decit sterile. Asa a vazut selectionerul, treaba lui, el raspunde, suporterii echipei nationale n-au nimic altceva de facut decit sa spere ca nu vom plati aceste fantezii cu o alta necalificare. Intotdeauna ramine cineva pe dinafara. De data asta, pe linga Lobont, Ogararu si Daniel Niculae, i-a venit rindul lui Ionel Ganea. Daca Piturca spunea ca nu l-a chemat pe golgeterul...

3. Catalin Tolontan: Sarbu a inchis revista "Apropo"

Prima masura vizibila dupa plecarea lui Dragos Stanca din Publimedia a fost inchiderea revistei Apropo. Decizia a fost anuntata azi angajatilor de catre Adrian Sarbu. Tot el a comunicat ca nu va numi un director general in locul lui Stanca, de partea de business urmind sa se ocupe Cosmina Noaghea, iar continutul va fi coordonat de Cristian Hostiuc (Fini), pina acum director editorial al ZF, Business Magazin si Target.

4.

5. Adrian Georgescu: Cintec de lebada

Circuitul nipon este la ultima aparitie in Formula 1. Michael Schumacher pare favorit cert. Simbata si duminica, incepind de la aceeasi ora, 8 dimineata, masinile de Formula 1 vor executa ultimele dansuri pe un circuit superb, cel de la Suzuka. Aici, dintre cele 19 de editii disputate, cel putin 10 au jucat un rol crucial in stabilirea campionului mondial. Michael Schumacher si Fernando Alonso intra in ultimele doua curse la egalitate perfecta de puncte: ambii au strins...