Rusia si Belarus sunt aproape de o intelegere privind reducerea pretului la gaze

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 09:02
1197 citiri
Rusia si Belarus sunt aproape de o intelegere privind reducerea pretului la gaze

Discutiile dintre Rusia si Belarus privind pretul la care Gazprom ar urma sa livreze gaze naturale catre fostul stat sovietic se apropie de final, a declarat, miercuri, Vladimir Putin.

Premierul rus a precizat, in vara acestui an, ca s-ar putea aplica un pret ajustat pentru Belarus, dar introducerea unei scheme de calcul mai avantajoase ar trebui conditionata de achizitionarea de catre Gazprom a unui pachet de 50% din actiunile companiei de stat Beltransgaz, informeaza RIA Novosti.

"Oficiallii Gazprom mi-au spus ca negocierile cu Beltransgaz (n.r. compania de transport gaze naturale din Belarus) se apropie de final. Suntem aproape de un nou acord energetic cu Belarus", a declarat Putin.

Potrivit acestuia, pretul gazelor livrate tarii vecine se va modifica din 2012, fara a preciza care vor fi noile tarife. In prezent, Minsk-ul cumpara gazul din Rusia cu 126 dolari mia de metri cubi.

Auroritatile de la Minsk au fost nevoite sa poarte negocieri cu Gazprom dupa ce tara lor a iesit de pe principalul traseu de transport al gazelor naturale dintre Rusia si Germania, dupa deschiderea North Stream, gazoductul care ocoleste Ucraina, Belarus si Polonia prin Marea Baltica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vladimir Putin pret gaze Belarus, #pret gaze Belarus, #North Stream Gazprom Beltransgaz , #stiri Vladimir Putin