Rusia reactioneaza, Putin limiteaza investitiile straine

Luni, 10 Septembrie 2007, ora 20:16
901 citiri

Presedintele rus Vladimir Putin a amenintat, luni, ca va limita investitiile straine in Rusia, daca Statele Unite "continua sa faca acelasi lucru", relateaza AFP."Statele Unite au adoptat o lege prin care limiteaza investitiile straine, infiintand un gen de consiliu national in care sunt inclusi responsabili ai serviciilor speciale", a declarat Putin, in timpul unei vizite la Abu Dhabi, potrivit unei inregistrarii video retransmise de postul de televiziune Rossia.

"In cateva tari europene se discuta despre posibilitatea adoptarii unei legislatii similare", a adaugat el. "Evident, daca aceasta situatie persista, vom fi obligati sa adoptam masuri adecvate pentru a ne proteja interesele", a avertizat el, fara a mai face precizari.

"A fost o perioada in care posibilitatile noastre economice erau limitate si in care ni s-a cerut sa ne deschidem economia. In conditiile in care aceste posibilitati exista la noi acum, alte tari, partenerii nostri, adopta masuri in directia opusa si inchid sau creeaza conditiile unei inchideri a pietei lor pentru investitii", a spus Putin.

Congresul american a adoptat in iulie o lege prin care consolideaza, in numele securitatii, prerogativele de control guvernamental si ale serviciilor de informatii asupra achizitionarii de societati americane de catre firme din strainatate.

Moscova pregateste de cateva luni un proiect de lege foarte asteptat, destinat mai ales limitarii investitiilor straine in Rusia, in "sectoare strategice" ca industria de armament, aviatie, spatiala si energia atomica.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)