Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rusia plateaste Venezuelei participatia la proiecte petroliere

Rusia plateaste Venezuelei participatia la proiecte petroliere

Rusia intentioneaza sa plateasca Venezuelei un miliard de dolari pentru a participa la dezvoltarea mai multor campuri petrolifere in statul sud-american, a declarat premierul rus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

"Partenerii nostri au spus ca sunt gata sa extinda parteneriatul din domeniul energiei. Daca ajungem la un acord, Rusia va plati Venezuelei un bonus de inca un miliard de dolari pentru dezvoltarea de campuri petrolifere", a spus Putin.

Consortiul Petrolier National din Rusia a platit, deja, statului sud-american 600 de milioane de dolari din suma de un miliard de dolari promisa printr-o intelegere anterioara.


Acordul initial prevede participarea Rusiei in exploatarea campului Junin-6.


Proiectul s-ar putea desfasura pe o periaoda de 25 de ani, iar productia zilnica ar putea ajunge la 450.000 de barili din 2017.


Noul bonus de un miliard de dolari ar urma sa fie platit pentru participarea la dezvoltarea zacamintelor Ayacucho-2, Ayacucho-3 si Junin-3, a declarat ministrul Energiei din Rusia, Serghei Smatko.


Consortiul Petrolier National din Rusia a fost infiintat de Gazprom, Lukoil si TNK-BP.


Venezuela este unul dintre cei mai mari producatori de petrol din lume, cu rezerve conventioanle dovedite de 87 de miliarde de barili la nivelul anului 2008.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 997 ori
Citeste mai multe desprerusia venezuela petrol camp petrolifer