Rusia este gata sa acorde Republicii Moldova un imprumut

Luni, 22 Iunie 2009, ora 18:42
1484 citiri
Rusia este gata sa acorde Republicii Moldova un imprumut

Rusia este gata sa acorde Republicii Moldova un credit de 500 de milioane de dolari, a spus premierul rus Vladimir Putin, la Moscova, in cadrul intrevederii cu presedintele moldovean in exercitiu Vladimir Voronin, potrivit Interfax, citat de NewsIn.

"Am examinat cererea dumneavoastra de acordare a unui credit pentru Republica Moldova in valoare de 500 milioane de dolari. Si consideram ca acest lucru este posibil", a spus Putin in cadrul intrevderii cu Voronin.

"Prima transa de 150 de milioane de dolari va fi transferata peste o luna jumatate sau doua luni", a adaugat premierul rus. Presedintele moldovean in exercitiu a explicat ca aceste credit este necesar pentru unele programe investitionale.

"Acest credit va orientat spre programele investitionale, dintre care o parte au fost discutate saptamana trecuta in cadrul consiliului economic al statelor membre CSI, care a avut lor pentru prima data la Chisinau", a declarat Voronin.

Presedintele in execitiu al Republicii Moldova Vladimir Voronin s-a intalnit luni la Moscova cu presedintele rus Dmitri Medvedev si cu cu premierul rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin si-a exprimat din nou sustinerea pentru actiunile autoritatilor moldovene destinate sa restabileasca ordinea constitutionala, iar presedintele moldovean in exercitiu Vladimir Voronin i-a multumit pentru sustinere, potrivit RIA Novosti.

"Urmarim cu atentie ceea ce se petrece si ce s-a petrecut in Republica Moldova si ne exprimam ingrijorarea fata de procesele ce se petrec", a spus presedintele rus la inceputul intrevederii cu omologul sau moldovean.

"Noi am sustinut si sustinem masurile care au fost luate de conducerea Republicii Molodva in restabilirea ordinii constitutionale.

Este important ca Republica Moldova sa se dezvolte independent, ca un stat suveran si prosper pentru locuitorii ei", a subliniat Medvedev.

La intrevederea premierului rus Vladimir Putin cu presedintele Vladimir Voronin s-a discutat despre dezvoltarea relatiilor economico-comerciale intre cele doua tari in vederea depasirii consecintelor crizei financiare globale, potrivit RIA Novosti.

"Noi urmarim cu mare atentie cum se dezvolta situatia politica din Republica Moldova, insa acum cred ca trebuie sa incepem cu relatiile economico-comerciale.

Stim ca Republica Moldova ca si alte state a fost atinsa de criza economica, insa in acelasi timp Republica Moldova ramane un important partener economico-comercial al Rusiei", a spus Putin la intrevederea cu presedintele moldovean in exercitiu.

Potrivit lui Putin, unele probleme deja au fost reglementate. "Ma refer la furnizarea de produse moldovenesti pe piata ruseasca, insa si aici sunt probleme care necesita o pregatire suplimentara si suntem gata sa le discutam", a adaugat premierul rus.

La randul sau, Voronin a multumit autoritatilor ruse "pentru sustinerea politica acordata in ceea ce priveste evenimentele ce au avut loc dupa alegerile parlamentare din aprilie", potrivit postului rus de televiziune Vesti.

"Pozitia clara a Rusiei fata de acele evenimente politice, care au avut loc in Republica Moldova, inclusiv declaratia presedintelui Dmitri Medvedev de la Habarovsk si sustinerea dumneavoastra in aceste clipe grele, cand probabil noi am fost singurii care au impiedicat tentativa unei 'revolutii colorate', sunt foarte importante", a spus Voronin.

Potrivit presedintelui moldovean in exercitiu, aceasta demonstreaza stabilitatea relatiilor moldo-ruse.

De asemenea, el si-a exprimat speranta ca discutia cu premierul rus va duce la o mai mare consolidare a relatiilor dintre cele doua tari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #furnizare, #piata, #rusia , #stiri Vladimir Putin