Putin, comparat cu "banditul" Stalin

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 22:26
1366 citiri
Putin, comparat cu "banditul" Stalin

Fostul miliardar si critic al puterii din Rusia Mihai Hodorkovski, il acuza pe premierul Vladimir Putin ca acorda la fel de putina importanta independentei justitiei ca dicatorul Iosif Stalin, intr-un interviu din care au fost publicate cateva fragmente marti, potrivit Mediafax. 

"Juristul Putin si banditul Stalin inteleg in acelasi mod ce este independenta justitiei", a declarat pentru cotidianul german Die Welt Hodorkovski, detinut din 2003.

Pedeapsa lui a fost prelungita pana in 2017, la incheierea celui de-al doilea proces al sau in decembrie, dupa ce Putin, considerat de multi cel mai puternic om din tara, a comis ceea ce fost denuntata drept o incalcare a normei privind separarea puterilor in stat.

"Locul unui hot este in inchisoare", a declarat Putin, intrebat in legatura cu procesul, inainte de anuntarea verdictului.

El a insinuat, de asemenea, in cadrul unor declaratii televizate, ca Hodorkovski este implicat in crime, o acuzatie care nu a fost formulata niciodata impotriva lui in justitie.

"Am citit rezolutiile lui Stalin in care era scris «aduceti in fata justitiei si ucideti». L-am auzit pe Putin spunand «trebuie sa mearga la inchisoare» cu explicatii cu privire la ce trebuie sa fie al doilea proces al meu.

Este clar ca a devenit mai «uman»", a ironizat el.

Fostul director al grupului petrolier Iukos si principalul sau asociat Platon Lebedev, incarcerat din 2003 si condamnat in 2005 la opt ani de inchisoare pentru escrocherie si evaziune fiscala, si-au vazut la 30 decembrie pedepsele prelungite pana in 2017 pentru furt de petrol si spalare de bani. 

#vladimir putin, #stalin, #hodorkovski, #miliardar rus , #stiri Vladimir Putin