Primarul Moscovei: venituri familiale de 789 mil.euro in 2009

Joi, 26 August 2010, ora 00:24
1108 citiri
Primarul Moscovei: venituri familiale de 789 mil.euro in 2009

Primarul Moscovei, Iuri Lujkov, este cel mai bogat functionar din Rusia, cu un venit familial estimat la 30,9 miliarde de ruble (789 milioane euro) in 2009, potrivit unui clasament publicat miercuri de editia locala a revistei Forbes, potrivit Mediafax. 

Declaratia sa de venituri a fost relativ modesta pentru 2009, cu 7,98 milioane de ruble (203.600 de euro).

Sotia lui Lujkov, Elena Baturina, care conduce grupul BTP, este considerata cea mai bogata femeie din Rusia, cu o avere evaluata la 2,3 miliarde de euro. Clasamentul efectuat de Forbes este primul care se refera la functionari, parlamentari si conducatori de companii publice.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a obligat anul trecut functionarii publici sa isi publice declaratiile de avere, in vederea combaterii evaziunii fiscale.

Noua din primii zece clasati in top sunt parlamentari din cele doua camere legislative (Duma si Consiliul Federatiei). Dintre acestia, opt sunt membri ai partidului Rusia Unita, condusa de premierul Vladimir Putin.

La mare distanta de primarul Moscovei, in clasament se mai afla Serghei Pugacev, parlamentar, si partenera sa Alexandra Tolstoi, prezentatoare de televiziune in Marea Britanie, cu venituri cumulate de trei miliarde ruble (76,6 milioane euro).

Vicepremierul Igor Ciuvalov, insarcinat cu problemele economice, este cel mai bogat ministru, cu venituri pe familie de 648 milioan ruble (16,5 milioane euro).

Anatoli Ciubais, director general al companiei de stat de nanotehnologie si parintele privatizarilor din Rusia in anii '90, se afla pe pozitia 29, cu 224,6 milioane ruble (5,7 milioane euro). Medvedev si Putin nu figureaza in lista Forbes. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primar, #moscova, #venituri, #bogat , #stiri Vladimir Putin