Industria de armament din Rusia, in pragul falimentului

Joi, 26 Februarie 2009, ora 10:08
1275 citiri
Industria de armament din Rusia, in pragul falimentului

O treime din producatorii rusi de armament sunt in pragul falimentului, iar acest sector industrial incearca sa obtina imprumuturi occidentale intrucat creditarea interna este deosebit de scumpa, a declarat miercuri seful unei corporatii de stat.

"Conditia financiara si economica a doar 36% din organizatiile strategice din complexul militar industrial pot fi considerate ca stabile", a spus Serghei Cemezov, seful holdingului influent Russian Technologies, informeaza Reuters, citata de NewsIn.

"Aproximativ 30% dintre organizatiile din sectorul industrial militar dau semne de faliment", a spus Cemezov, adaugand ca aproape jumatate dintre intreprinderile din sectorul munitiei si explozivilor sunt "potential falite".

"Din nefericire, in decursul ultimelor patru luni situatia s-a inrautatit", a spus Cemezov.

Cemezov a devenit una dintre cele mai puternice personalitati din afacerile Rusiei in timpul fostului presedinte Vladimir Putin, construind un imperiu de stat care include cel mai mare producator de titan, cel mai mare producator auto si unul dintre cei mai mari exportatori de armament de pe plan mondial.

Productia industriala scade, insa, iar economia este pe cale de a se comprima anul acesta pentru prima data din 1998, cand Federatia Rusa nu si-a mai putut plati creditele interne si a lasat rubla sa se deprecieze fata de dolar. Criza a subliniat dependenta excesiva a Rusiei de exportul de materii prime cum este petrolul.

#industrie armament, # rusia, # putin, # faliment , #stiri Vladimir Putin