Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Discutii ruso-elene pe tema gazelor naturale

Discutii ruso-elene pe tema gazelor naturale

Presedintele companiei ruse Gazprom, Alexei Miller, a avut o intalnire cu presedintele companiei ruso-elene Prometheus Gas, Dimitris Copelouzos, in cadrul careia au fost discutate aspecte ale cooperarii dintre Federatia Rusa si Grecia in domeniul gazelor naturale, informeaza Itar-Tass.Cei doi au analizat posibilitatile de a creste livrarile de gaz rusesc catre Grecia si modalitatile de a furniza gaz catre Europa de sud-vest pe noi rute de transport.

De asemenea, s-a discutat pe tema proiectului de constructie a oleoductului Burgas-Alexandropoulis, care va permite livrarea de petrol din zona Marii Caspice catre Grecia, prin Bulgaria. Pana la finele anului in curs urmeaza sa fie semnat un acord privind constructia acestui oleoduct.

Proiectul comun al oleoductului Burgas-Alexandropoulis va uni portul bulgar Burgas, de la Marea Neagra, de portul grec Alexandropoulis, de la Marea Egee. Petrolul din Marea Caspica va fi tranzitat cu vaporul prin portul rus Novorossidsk, evitand astfel teritoriile Turciei.

Intalnirea a avut loc la Atena, in contextul in care presedintele rus Vladimir Putin desfasoara o vizita de lucru in capitala Greciei.

Rusia furnizeaza gaz Greciei in conformitate cu un acord interguvernamental incheiat in octombrie 1987. Gazexport a livrat aproximativ 2,4 miliarde de metri cubi de gaz in Grecia in anul 2005.

Compania Prometheus Gas, un joint venture ruso-elen, a fost creata de Gazexport si Copelouzos Group in 1991 pentru a dezvolta cooperarea dintre cele doua tari in domeniul gazelor naturale.

Agentia Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 838 ori