Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Datoria Yukos catre statul rus s-a dublat, ajungand la 6,8 miliarde $

Datoria Yukos catre statul rus s-a dublat, ajungand la 6,8 miliarde $

Grupul petrolier muribund Yukos a fost lovit cu inca o "factura" de 3,4 miliarde de dolari pentru taxe restante pe anul 2001, pe langa cele 3,4 miliarde pe care le mai are de platit pentru 2000.Cucerea companiei nu a comentat noua decizie a autoritatilor, dar a confirmat inghetarea conturilor.

"Conturile au fost blocate.Asta inseamna ca in scurt timp nu ne vom mai putea desfasura activitatea corespunzator", a declarat purtatorul de cuvant al Yukos, Alexander Shadrin.

Vestea inghetarii conturilor a venit imediat dupa inchiderea sedintei bursiere, insa actiunile Yukos pierdusera deja 12%, din pricina zvonurilor ca statul vrea sa puna mana din nou pe Yukos.

Presedintele Vladimir Putin nu a facut nici un comentariu referitor la situatia financiara si legala a Yukos, la intalnirea pe care a avut-o joi cu oamenii de afaceri rusi.

"Daca in cinci zile compania nu trece in mod voluntar la achitarea datoriilor, autoritatile pot confisca proprietatile Yukos", a declarat un important avocat moscovit, specializat in proceduri de falimentare.

Incercarea conducerii Yukos de a ajunge la o intelegere cu autoritatile, prin care sa cedeze actiuni si unele proprietati in contul datoriei, nu a avut nici un ecou. Analistii sunt convinsi ca "nota de plata" finala poate ajunge la 10 miliarde de dolari, in momentul in care autoritatile vor controla si situatia contabila a celorlalti ani.

Sursa: Reuters

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 976 ori