Constructia gazoductului South Stream ar putea incepe in toamna

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 09:32
1345 citiri
Constructia gazoductului South Stream ar putea incepe in toamna

Pregatirile pentru proiectul South Stream ar putea fi finalizate pana in toamna acestui an si vor permite inceperea lucrarilor la constructia gazoductului, a declarat prim-vicepremierul rus Viktor Zubkov, citat de RIA Novosti. 

South Stream, concurentul proiectului european Nabucco, in care este implicata si Romania, va avea o capacitate anuala de 31 de miliarde de metri cubi. informeaza Mediafax.

Gazoductul este dezvoltat de grupurile Gazprom si Eni, din Rusia si Italia, la care s-au alaturat Bulgaria, Grecia, Serbia si Ungaria.

Capacitatea de transport de gaze natrurale ar putea fi majorata, ulterior, la 63 de miliarde de metri cubi anual.

"Pana in septembrie-octombrie lucrarile exploratorii vor fi incheiatesi toata documentatia va fi gata pentru a ne permite inceperea lucrarilor la South Stream in toamna", a spus Zubkov, in timpul unei vizite la Berlin.

South Stream ar urma sa devina operational spre sfarsitul lui 2015.

Proiectul face parte din eforturile Rusiei de a evita statele de tranzait, ca Ucraina, in exportul de gaze naturale catre Europa.

Premierul rus Vladimir Putin a anuntat, miercuri, la finalul unei intalniri cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan, ca Turcia isi va da acordul ca Rusia sa construiasca segmentul din Marea Neagra al gazoducutului in 2010.

Nabucco urmeaza sa transporte gaze naturale din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu catre Europa Centrala, prin Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria, pe o distanta de 3.300 de kilometri, iar primele livrari sunt planificate pentru anul 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructia, #gazoduct, #south, #stream , #stiri Vladimir Putin