Bulgaria isi exprima ingrijorarea in legatura cu Nabucco

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 12:35
1144 citiri
Bulgaria isi exprima ingrijorarea in legatura cu Nabucco

Ministrul bulgar al economiei, Traicio Traikov, si-a exprimat ingrijorarea profunda in legatura cu viitorul proiectului de gazoduct Nabucco, relateaza Sofia News Agency, precizeaza NewsIn.

"Bulgaria este ingrijorata profund de intarzierile in executia proiectului european Nabucco", a spus Traikov la cea de a saptea editia de Forumului Economic de la Viena.

El a subliniat ca Bulgaria este extrem de interesata de realizarea Nabucco, in conditiile in care, in prezent, tara balcanica depinde in proportie de 100% de o singura sursa de gaz natural, adica Rusia.

Desi si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu Nabucco, Traikov a vorbit favorabil despre South Stream, proiectul rus considerat un concurent al celui european.

Traikov a explicat ca Bulgaria sustine South Stream pentru ca ofera o diverisificare a rutelor de livrare a gazului natural rus catre Europa.

Declaratia sa intervine inainte de vizita premierului rus Vladimir Putin la Sofia, ce va avea loc in 13 noiembrie, cand Bulgaria si Rusia ar urma sa faca noi progrese in discutiile privind construirea sectorului bulgar al South Stream.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bulgaria nabucco ingrijorare , #stiri Vladimir Putin