Barroso bate saua sa inteleaga Putin

Vineri, 06 Martie 2009, ora 10:37
963 citiri
Barroso bate saua sa inteleaga Putin

"Urmarim situatia si speram ca astfel de probleme nu se vor repeta. Daca nu va fi asa, atunci situatia va fi condamnata de UE foarte clar si acest lucru nu va ajuta in relatiile pe care le avem cu aceste tari", a declarat joi Presedintele Comisiei Europene ca reactie la comentariile lui Vladimir Putin, care a amenintat cu o noua sistare a livrarilor de gaz catre Europa.

 


"Deja in timpul crizei, in urma cu cateva luni, am condamnat acest gen de situatie, iar credibilitatea Rusiei si a Ucranei va fi afectata, daca ne vom confrunta cu o alta criza a gazului", a subliniat  Barroso, aluzie la cele doua saptamani de intrerupere a gazului in ianuarie.

El a facut declaratiile intr-o conferinta de presa cu premierul bulgar Serghei Stanisev, a carui tara a fost deosebit de afectata de criza gazului din ianuarie.

Stanisev s-a declarat, la randul sau, "foarte ingrijorat de ceea ce se intampla in Ucraina si de declaratiile facute de Putin". "O situatie in care cetatenii europeni devin ostaticii unui conflict intre doua tari este inacceptabila, iar astfel de comportamente le-ar leza serios credibilitatea", a subliniat el.

Putin avertizase joi ca livrarile de gaz rusesc catre Ucraina si spre Europa vor fi din nou sistate, daca Ucraina nu plateste pana sambata factura pentru gazul rusesc pe februarie. Riscul parea insa inlaturat spre seara, dupa ce societatea ucraineana Naftogaz a anuntat ca a platit intreaga factura, anunt confirmat de Moscova. 

 

#gaze, #ingrijorare, #livrare, #putin, #sistare, #situatie, #ucraina , #stiri Vladimir Putin

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  4. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  5. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  8. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  9. Situația datoriei publice a României pe termen scurt ne împinge spre catastrofă. Rezervele valutare ale BNR nu fac față împrumuturilor
  10. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia