AvtoVAZ, in pragul falimentului

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 18:03
1360 citiri
AvtoVAZ, in pragul falimentului

Compania rusa AvtoVAZ, la care grupul Renault detine o participatie de 25%, se afla in pragul falimentului, a declarat, miercuri, seful Autoritatii de Audit din Rusia, Sergei Stepasin.

"AvtoVAZ este in pragul falimentului, in pofida alocarii unor fonduri uriase", a declarat Stepasin referitor la situatia producatorului autovehiculelor Lada, precizeaza Mediafax.

Compania a raportat pentru primul semestru pierderi de 19,6 miliarde de ruble (653 milioane de dolari), de peste noua ori mai mari decat rezultatul negativ din acceasi perioada a anului trecut.

Potrivit unor date guvernamentale, AvtoVAZ are nevoie de cel putin 70 de miliarde de ruble (2,3 miliarde de dolari) pentru a evita colapsul.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a solicitat Renault sa contribuie la finantarea constructorului auto, avertizand ca, in caz contrar, participatia grupului francez ar putea fi redusa.

Saptamana trecuta, Renault a anuntat ca este pregatit sa sustina compania rusa, insa ajutorul nu va veni, neaparat, sub forma de lichiditati.

Constructorul auto a afirmat in septembrie ca a ajuns la un acord cu principala confederatie sindicala pentru reducerea personalului cu 27.600 de angajati, din totalul de 102.000, in urma scaderii puternice a cererii.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#AvtoVAZ, # faliment, # pierderi, # ruble, # ajutor , #stiri Vladimir Putin