Rusii dau foc cartilor lui Soros: Ne pervertesc ideologic!

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 10:00
4218 citiri
Rusii dau foc cartilor lui Soros: Ne pervertesc ideologic!
Foto: Wikimedia

O reactie ca in Evul Mediu a putut fi observata intr-o facultate din Rusia, dupa ce autoritatile de la Moscova au inclus o fundatie fondata de miliardarul american George Soros pe lista amenintarilor la securitatea tarii.

53 de volume editate sau finantate de Fundatia pentru o Societate Deschisa au fost confiscate din biblioteca Facultatii Economice si de Minerit din Vorkuta si au fost arse in public, conform postului american CNBC care citeaza surse locale.

La vanatoare de idei

Fundatia pentru o Societate Deschisa si Institutul pentru o Societate Deschisa sunt doua organizatii neguvernamentale fondate de miliardarul George Soros pentru a sustine procesul de democratizare si de instaurare a statului de drept in tarile Europei Centrale si de Est.

Cele doua ONG-uri au intrat in conflict cu autoritatile ruse inca din vara anului trecut, fiind acuzate de lansarea unei "agresiuni subtile" in randul societatii civile din Rusia.

In noiembrie 2015, procurorul general al Federatiei Ruse a decis ca cele doua organisme sunt indezirabile in Rusia, in cele din urma ONG-urile fondate de George Soros ajungand pe lista amenintarilor la securitatea statului rus, inclusa in noua Strategie de Securitate semnata acum doua saptamani de Vladimir Putin.

In cursul lunii decembrie, in librariile din nordul Rusiei a fost declansata o adevarata vanatoare de carti cu idei subversive, aceasta ducand si la descoperirea celor 53 de volume, a anuntat intr-un comunicat Ministerul Regional al Educatiei din republica Komi.

Cele 53 de carti erau dedicate cursurilor derulate in cadrul proiectului "Renasterea Educatiei Umanitare" desfasurat de fundatie in regiune, iar autoritatile locale au decis arderea lor in public.

Alte 427 de volume raspandite in zona de aceeasi fundatie au fost confiscate pentru a fi distruse, informeaza portalul de stiri 7X7 din Rusia.

"Programele Fundatiei Soros au rolul de a forma o perceptie pervertita asupra istoriei si de a face populare directive ideologice straine de ideologia rusa", a mentionat un consilier prezidential intr-o circulara remisa ministrilor rusi.

Pana acum, reprezentantii Fundatiei pentru o Societate Deschisa nu au comentat incidentele din Vorkuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carti arse Rusia, #vladimir putin, #Fundatia Soros, #razboi ideologic Rusia , #Presedintele Rusiei