Rusia si Franta, alianta impotriva Statului Islamic: Putin trimite Moscova la lupta alaturi de Charles de Gaulle

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 17:27
9771 citiri
Rusia si Franta, alianta impotriva Statului Islamic: Putin trimite Moscova la lupta alaturi de Charles de Gaulle
Foto: Youtube

Presedintele rus Vladimir Putin a decis sa se alature Frantei in ofensiva dusa de Paris impotriva gruparii teroriste Statul Islamic.

Liderul de la Kremlin a ordonat crucisatorului "Moscova" din flota Marii Negre, stationat momentan in Mediterana sa intre in formatie alaturi de portavionul "Charles de Gaulle" deplasat de francezi in estul Mediteranei, relateaza agentia TASS.

Ordinele lui Putin

"Un portavion francez se va apropia curand de pozitia voastra. Stabiliti legatura cu vasul marinei franceze si cooperati cu ei din postura de aliati", a ordonat Putin.

Seful Statului Major si Ministrul Apararii din Rusia fusesera deja informati depre decizia presedintelui Rusiei, acestia luand legatura cu omologii lor de la Paris, dupa cum a recunoscut chiar Putin.

"Este esential sa stabilim un plan dupa care sa ne coordonam actiunile comune, atat pe mare, cat si in aer", a conchis Vladimir Putin.

Comandantul operatiunilor militare rusesti din Siria a dat ordinele de stabilire a legaturii cu aliatii francezi in timpul vizitei de la Centrul National de Aparare unde a primit si raportul ultimelor actiuni derulate de pilotii rusi.

"Vreau eliminarea totala a ISIS"

Presedintele francez Francois Hollande s-a adresat Parlamentului mentionand ca portavionul atomic Charles de Gaulle va parasi apele Frantei pe 19 noiembrie pentru a se indrepta spre tarmul sirian de la Mediterana.

"Aceasta va tripla fortele noastre militare in operatiunea declansata impotriva Statului Islamic. Nu vorbesc despre combaterea acestei grupari, ci despre eliminarea ei totala", a precizat seful statului francez.

Vineri, 13 noiembrie, Parisul a fost scena unor atentate teroriste simultane declansate de membrii gruparii jihadiste ISIS in care au fost executati cu sange rece 129 de cetateni francezi si straini.

Cu doua saptamani inainte, un avion rusesc de calatori cu 224 de pasageri a fost tinta unui alt atentat al gruparii teroriste din Siria si Irak. Niciunul dintre calatori nu a scapat cu viata.

Dupa tragedia de la Paris, presedintele Hollande a facut apel la ceilalti lideri occidentali pentru stabilirea unei strategii comune cu Rusia in privinta razboiului derulat impotriva ISIS in Siria.

Rusia si Franta sunt si tarile unde gruparea jihadista Statul Islamic a reusit sa racoleze cei mai multi adepti folositi ca voluntari in razboaiele civile din Irak si Siria.

Pana acum, Washingtonul si Moscova au avut puncte de vedere diferite in privinta implicarii in razboiul civil din Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#razboi Siria, #alianta Rusia Franta, #atentate ISIS Paris , #Presedintele Rusiei