Putin: Rusia va raspunde daca SUA continua extinderea scutului antiracheta in Europa de Est

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 16:44
1604 citiri
Putin: Rusia va raspunde daca SUA continua extinderea scutului antiracheta in Europa de Est

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca Rusia va raspunde daca SUA continua planurile privind instalarea elementelor scutului de aparare antiracheta in Europa de Est, acuzand totodata Washingtonul de alimentarea unei curse a inarmarilor de tipul 'razboiului rece', transmite Reuters.

'Cand infrastructura unui bloc militar se apropie de granitele noastre, acest lucru ne cauzeaza ingrijorari si intrebari. Trebuie sa facem cativa pasi pentru a raspunde', a declarat Putin cu prilejul emisiunii anuale televizate de intrebari si raspunsuri.

Putin a acuzat NATO ca a incercat sa scoata Rusia de pe teritoriul sau istoric

Vladimir Putin a acuzat NATO ca a incercat sa scoata Rusia de pe teritoriul sau istoric din regiunea Marii Negre, unde flota ruseasca este stationata in orasul Sevastopol. 'Navele NATO ar fi acostat in glorie in orasul flotei ruse Sevastopol', a adaugat Putin.

El a subliniat ca Moscova vrea sa continue discutiile cu Washingtonul privind obiectiile sale asupra planurilor SUA privind apararea antiracheta si ca va lua toate masurile pentru a-si asigura securitatea. Partea rusa a cerut garantii suplimentare din partea SUA si a NATO ca sistemul antiracheta nu va ameninta securitatea Rusiei.

'Desfasurarea acestor sisteme in apropierea granitelor noastre blocheaza pozitiile rachetelor noastre strategice. Trebuie sa reactionam intr-un fel. Este alimentata o cursa a inarmarilor', a declarat Putin, adaugand ca Rusia 'va continua aceste negocieri, dar in orice caz va face tot ce este posibil pentru a garanta securitatea poporului rus'.

In cadrul emisiunii anuale televizate, desfasurata joi, presedintele rus Vladimir Putin a raspuns unei game variate de intrebari legate mai ales de securitatea nationala a Rusiei si de situatia economica, dar si de probleme personale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusia nato, #putin nato , #Presedintele Rusiei