Putin primeste mandat sa intervina in Ucraina

Sambata, 01 Martie 2014, ora 17:01
2053 citiri
Putin primeste mandat sa intervina in Ucraina
Foto: aljazeera.com

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut si a primit aprobarea Consiliului Federatiei, Camera superioara a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse in Ucraina pana la normalizarea situatiei.

Vladimir Putin a primit acordul Parlamentului pentru interventia militara oriunde pe teritoriul Ucrainei.

"Din cauza situatiei extraordinare din Ucraina si a amenintarilor la adresa cetatenilor rusi, trupe ruse vor fi desfasurate in Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federatiei sa autorizeze utilizarea fortelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei pana la normalizarea situatiei politice din aceasta tara", informeaza un comunicat al Kremlinului citat de Mediafax.

Presedintele Consiliului Federatiei a declarat ca Rusia ar putea trimite militari in regiunea autonoma ucraineana Crimeea pentru garantarea securitatii Flotei ruse si a cetatenilor rusi din aceasta zona prorusa situata in sudul Ucrainei.

"Pentru a raspunde solicitarii Guvernului din Crimeea, este posibil, in aceasta situatie, sa trimitem un contingent limitat pentru garantarea securitatii Flotei de la Marea Neagra si a cetatenilor rusi care traiesc in Crimeea", a declarat Valentina Matvienko, presedintele Consiliului Federatiei Ruse. "Decizia ii apartine presedintelui Vladimir Putin", a precizat Matvienko, citata de AFP.

Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere sa restabileasca "pacea si calmul" in aceasta provincie prorusa.

Tot sambata, Duma de Stat din Rusia, Camera inferioara a Parlamentului, i-a cerut presedintelui Vladimir Putin sa adopte masuri pentru protejarea, "prin toate mijloacele", a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Rusia armata Ucraina, #razboi Ucraina, #flota rusa Crimeea , #Presedintele Rusiei