Datele din pasapoartele lui Obama, Merkel si Putin, publicate din greseala

Luni, 30 Martie 2015, ora 13:04
1996 citiri
Datele din pasapoartele lui Obama, Merkel si Putin, publicate din greseala
Foto: Vov World

Datele personale ale celor mai importanti lideri din lume, inclusiv Vladimir Putin, Angela Merkel si Barrack Obama, au devenit publice ca urmare a erorii comise de un functionar australian.

"Acarul Paun" de la departamentul de Emigrari al Australiei a expediat lista cu datele personale ale liderilor de stat participanti la smmit-ul G-20, sustinut in toamna anului trecut in Australia, direct catre organizatorii unei competitii sportive.

Mai mult, oficialii departamentului nu au informat administratiile prezidentiale si cancelariile in cauza despre bresa de securitate creata, raporteaza postul american CNBC, citand cotidianul The Guardian.

Bresa minora

In mod eronat, angajatul departamentului de Emigrari a trimis o lista cuprinzand detalii si date personale ale celor mai importante figuri politice ale momentului catre oficialii din Comitetul de organizare al Cupei Asiei la Fotbal.

Acestia s-au trezit brusc in posesia unor date cuprinzand serii de pasaport sau detalii referitoare la vizita liderilor politici: Angela Merkel, Barrack Obama, David Cameron, Xi Jinping, Shinzo Abe sau Vladimir Putin.

"Datele personale care au fost dezvaluite includ numele, data nasterii, functia, nationalitatea, seria pasaportului si seria vizelor pentru cei 31 de oficiali (presedinti, sefi de guverne si omologi ai lor) care au participat la summit-ul G-20", a confirmat australianul intr-un e-mail trimis sefilor sai.

Nesiguranta in gestionarea datelor

"Tinand cont ca riscul de securitate al acestei devoalari este redus si ca au fost intreprinse masurile necesare pentru a limita distribuirea ulterioara a e-mail-ului, nu consider ca ar trebui sa instiintam persoanele in cauza de acest incident", se mai arata in e-mail.

Reporterii The Guardian nu au putut obtine o reactie din partea ministrului australian Peter Dutton, dar opozitia din aceasta tara a avut comentarii dure la adresa cabinetului condus de Tony Abbot.

"Saptamana trecuta, guvernul australian a facut apel la populatie sa aiba incredere in gestionarea datelor personale din mediul online ca acum sa aflam ca au dezvaluit datele personale ale liderilor politici ai lumii", a comentat senatorul Sarah Hanson-Young.

In urma cu un an, aceeasi agentie guvernamentala din Australia a publicat pe site-ul sau datele personale ale peste 10.000 de detinuti, multi dintre acestia fiind solicitanti de azil politic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#date personale lideri politici, #bresa securitate summit G20, #date confidentiale Merkel Putin Obama, #bresa securitate Australia , #Presedintele Rusiei