Atentatele din Rusia: Vladimir Putin ordona sporirea masurilor de securitate in toata tara

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 16:32
1222 citiri
Atentatele din Rusia: Vladimir Putin ordona sporirea masurilor de securitate in toata tara

Presedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat intarirea masurilor de securitate pe intreg teritoriul Federatiei Ruse in urma celor doua atentate comise duminica si luni la Volgograd (sud-vestul Rusiei), a anuntat Comitetul antitero rus, citat de France Presse.

Seful statului "a dispus o serie de instructiuni Comitetului national antitero pentru consolidarea securitatii pe ansamblul teritoriului Federatiei Ruse", a declarat un purtator de cuvant al acestui organism, citat de agentiile ruse de presa.

Atentatul de luni dimineata, intr-un troleibuz la Volgograd, al doilea in mai putin de 24 de ore, a fost comis de un kamikaze si pare sa aiba legatura cu cel produs in ajun la gara centrala feroviara a acestui oras de pe Volga.

Primele elemente ale anchetei deschise in urma atentatului de luni releva ca "dispozitivul exploziv a fost declansat de un kamikaze de sex masculin", a precizat Comitetul de ancheta rus intr-un comunicat. Explozibilii utilizati in acest atentat prezinta elemente "identice" cu cele de duminica, fapt ce confirma versiunea unei legaturi intre cele doua atentate", a adaugat organismul insarcinat cu principalele investigatii in Rusia.

Atacul de la gara feroviara a fost comis, de asemenea, de un kamikaze, potrivit Ria Novosti. Daca la inceput autoritatile invocau o femeie kamikaze, duminica seara presa rusa scria ca ar fi fost vorba de un barbat cu infatisare slava, conform Interfax.

Potrivit unui bilant reactualizat, 14 persoane si-au pierdut viata si cateva zeci au fost ranite in urma atentatului comis luni dimineata intr-un troleibuz la Volgograd, ridicand astfel la aproximativ 30 de victime bilantul celor doua atentate din acest oras situat in apropiere de Caucazul de Nord.

#rusia atentate, #putin atentate, #securitate rusia , #Presedintele Rusiei