Vecini surpriza! Vicepremierul rus are un apartament langa resedinta premierului Cameron

Luni, 03 August 2015, ora 15:16
3244 citiri
Vecini surpriza! Vicepremierul rus are un apartament langa resedinta premierului Cameron
Foto: Wikimedia

Nici Downing Street nu mai este ce era odata! - par sa realizeze cu ingrijorare britanicii. La numarul 10, conform unei traditii de peste 300 de ani, se gaseste resedinta premierul britanic, in acest caz David Cameron.

La 320 de metri mai incolo, intr-un apartament ascuns in proprietatea unor firme offshore, serviciile de informatii britanice si presa locala au avut surpriza sa descopere un oaspete surpriza: vicepremierul rus, Igor Shuvalov, unul dintre protejatii lui Putin, relateaza Daily Mail.

Cu vedere la Ministerul Apararii

Ce-i drept, oficialul rus nu se bucura de o vedere directa catre locuinta de serviciu a premierului Cameron, dar timp de 12 ani a putut sorbi in voie activitatea intensa din cadrul Ministerului Apararii de la Londra.

Apartamentul lui Shuvalov are aproape 500 de metri patrati si este in proprietatea unei companii detinute de ministru, a dezvaluit Alexander Navalny, unul dintre opozantii regimului Putin din Rusia.

Anul trecut, locuinta a facut obiectul unei tranzactii intre doua firme offshore detinute de Shuvalov, valoarea de vanzare fiind de 12 milioane de lire conform taxei de timbru, in valoare de 800.000 de lire sterline.

Oficial, vicepremierul Igor Shuvalov a declarat in fisa fiscala din Rusia o avere incomparabil mai mica: echivalentul a 153.271 de lire sterline, iar salariul sau anual abia depaseste 12.000 de lire.

Nimic nou

Practic, Igor Shuvalov, 48 de ani, este al treilea om ca importanta in Rusia dupa presedintele Vladimir Putin si premierul Dmitri Medvedev.

In sarcina sa intra stabilirea politicilor economice din tara, iar noile descoperiri facute de opozantii regimului par sa il lase rece.

Un purtator de cuvant al vicepremierului a refuzat sa comenteze subiectul, declarand "Nu sunt date noi care sa necesite precizari".

Conform descrierii facute de Navalny, apartamentul din Londra are sase dormitoare, o sufragerie cu doua semineuri si un living cu pian si vedere asupra raului Tamisa.

"Shuvalov a ascuns aceasta locuinta in spatele unor firme paravan in loc sa recunoasca din prima ca el este proprietarul", a afirmat Alexander Navalny.

Acesta il acuza pe oficialul rus de ipocrizie, Shuvalov fiind unul dintre liderii politici din sfera de influenta a lui Putin care a indemnat populatia sa indure criza cu stoicism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proprietati offshore Londra, #averi oficiali rusi, #vladimir putin, #david cameron , #Avere