Averea imobiliara a lui Putin, ascunsa in spatele femeilor din viata sa

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 10:55
6312 citiri
Averea imobiliara a lui Putin, ascunsa in spatele femeilor din viata sa
Foto: Wikimedia

Vladimir Putin ar avea o relatie cu fosta sotie a miliardarului american Rupert Murdoch, misterioasa Wendi Deng, scrie revista americana US Weekly, care citeaza surse de la Kremlin.

In vreme ce presa din Rusia tace malc in privinta vietii amoroase a presedintelui, dupa divortul de fosta sotie Lyudmila, escapadele amoroase ale lui Putin pot fi depistate mai usor de catre agentii imobiliari, decat de presa de scandal, relateaza IB Times.

Un raport al Centrului Est European pentru Crima Organizata si Coruptie sustine ca oamenii de afaceri din camarila presedintelui rus au directionat diverse proprietati imobiliare catre femeile din viata lui Vladimir Putin.

Doua femei care au beneficiat in acest fel de apartamente, cladiri si terenuri sunt fosta gimnasta Alina Kabaeva - prin rudele sale - si Alisa Kharceva, o studenta care, in 2010, a creat un calendar dedicat lui Vladimir Putin.

Kharceva, de altfel, apare chiar ea in calendar, la pagina lunii aprilie. Cu toate acestea, tanara sustine ca a reusit sa-si cumpere singura apartamentul dintr-un cartier select al Moscovei, cu ajutorul unui credit bancar.

Proprietatile incriminate in raport se afla toate in cartiere rezidentiale de lux, cu paza la intrare, din Moscova si din jurul capitalei Rusiei.

Altfel, principala beneficiara a averilor imobiliare este chiar fiica cea mica a lui Vladimir Putin, Katerina Tihonova.

Oligarhii, la datorie

Grigory Baevsky este unul dintre oamenii de afaceri care a trecut o parte din proprietatile sale imobiliare pe numele femeilor din viata lui Putin sau a rudelor acestora.

Baevsky a permis, la un moment dat, ca un apartament detinut pe una din firmele sale sa fie folosit de fiica cea mica a presedintelui ca sediu pentru o firma a acesteia.

Omul de afaceri a colaborat indeaproape cu Arkady Rotenberg, unul dintre apropiatii lui Putin. Rotenberg se afla pe lista persoanelor supuse interdictiilor de calatorie in tarile occidentale, masura adoptata de UE si SUA in urma anexarii Crimeii de catre Rusia, in martie 2014.

Fiica sa cea mica, Katerina Tihonova, este maritata cu Kirill Shamalov, un protejat al oligarhilor stransi in jurul presedintelui Putin si al sefilor bancilor de stat din Rusia, care l-au imprumutat pe ginerele "tarului" cu indeajuns de multi bani pentru a-l transforma peste noapte in miliardar in dolari.

Kremlinul a negat pana acum toate aceste acuzatii, sustinand ca fac parte dintr-o operatiune de propaganda politica indreptata impotriva presedintelui rus.

Putin a divortat in 2013 de sotia sa Lyudmila, dupa o casnicie de aproape 30 de ani. De atunci s-a zvonit ca ar avea o aventura cu fosta gimnasta Alina Kabaeva, iar gurile rele susotesc ca aceasta i-ar fi daruit anul trecut un mostenitor de sex masculin liderului de stat.

Estimarile privind averea secreta a presedintelui Vladimir Putin, care a preluat puterea in Rusia in urma cu 16 ani, oscileaza intre cateva zeci de miliarde de dolari si 100 de miliarde.

#avere Vladimir Putin, #femei Vladimir Putin, #oligarhi rusi, #rude Vladimir Putin , #Avere