Victor Ponta: Cei de la FMI nu au venit cu ideea de a creste cota unica

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 16:57
1629 citiri
Victor Ponta: Cei de la FMI nu au venit cu ideea de a creste cota unica

Reprezentantii FMI nu au venit cu ideea majorarii cotei unice de impozitare, nici nu s-au opus unei astfel de masuri, dar nu au solicitat aceasta, a declarat luni premierul Victor Ponta, copresedinte al USL.

"Nici vorba, nici nu au venit cei de la FMI cu ideea sa marim cota unica, deci nu avem ce lupte sa dam, s-or fi dat pe la televizor luptele, dar la negocieri nu, ca nu au cerut asa ceva oamenii. Nu zic ca s-ar fi opus, dar ei n-au cerut asa ceva. (...) E vorba de niste obiective ale Guvernului care trebuie acoperite prin resursele bugetare rezultate in baza politicii fiscale. Din punctul meu de vedere, domnul Chitoiu si-a facut foarte bine treaba si astazi la ora 17,00 vom sti exact care este rezultatul", a detaliat premierul la sediul central al PSD, intrebat cum comenteaza afirmatiile presedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit carora "s-au dus lupte cu FMI pentru a nu se creste cota unica".

Seful Executivului a adaugat ca "de schimbat datele nu se mai pot schimba".

"Poate exista sprijin pentru incheierea negocierilor - sprijin politic sau poate fi respinsa negocierea cu institutiile internationale. A treia varianta nu exista. Din partea PSD, domnul Chitoiu are sprijinul necesar, daca il are si din partea PNL si PC, putem sa inchidem negocierile. Maine pleaca oamenii. Am discutat si eu cu domnii Antonescu si Chitoiu, dupa discutia cu mine a mers sa discute cu domnul presedinte Antonescu, pentru ca la ora 17,00 este intalnirea oficiala", a aratat Victor Ponta.

In ceea ce priveste CAS, premierul a precizat ca ar vrea sa reduca aceasta contributie cat se poate de mult. "Domnul Chitoiu este cel care va spune in ce masura si cum si cand vom reusi sa atingem toate obiectivele fiscale", a adaugat el.

#Ponta crestere cota unica, #Ponta FMI, #Ponta contributii , #USL