Soarta referendumului privind revizuirea Constitutiei se decide pe 31 august

Vineri, 16 August 2013, ora 16:49
1429 citiri
Soarta referendumului privind revizuirea Constitutiei se decide pe 31 august

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, ca la sfarsitul acestei luni USL va lua o decizie in ceea ce priveste referendumul pentru revizuirea Constitutiei, apreciind, totodata, ca momentul oportun pentru un astfel de scrutin este primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014.

Ponta a spus ca in perioada urmatoare vor fi reuniuni politice ale PSD, PNL si PC pe tema referendumului, iar pe 31 august se va lua o decizie in aceasta problema, in cadrul unei reuniuni a USL, cu grupurile parlamentare si cu grupurile politice.

"Decizia o luam pe 31 august. Nu ma antepronunt, nu am pretentia ca ce gandesc eu se va si intampla, dar, sincer, eu sunt de parere ca cel mai bun moment pentru referendumul de modificare a Constitutiei este odata cu primul tur al alegerilor prezidentiale, cand cvorumul este de 30%. Daca PDL boicoteaza, cu atat mai bine, inseamna ca nici nu participa la alegerile prezidentiale si nu putem decat sa-i felicitam pentru asta (...) Cu un an si ceva de discutii a Constitutiei nu o sa mai poata spune nimeni ca n-a fost timp de discutat. Tot timpul s-a spus ca e prea repede", a spus Ponta.

Referindu-se la regionalizare, Ponta s-a declarat un sustinator al Bucovinei si chiar al unei microregiuni europene cu Bucovina intreaga.

"Va dati seama, daca tot am copilarit in Bucovina eu sunt pentru. De fapt, regiunea Bucovina ar fi frumoasa o microregiune europeana Bucovina, daca tot se semneaza acordul cu Ucraina in noiembrie, la Vilnius, poate ca facem o microregiune europeana, Bucovina adevarata, intreaga", a spus Ponta.

El a afirmat ca in 2014, cand se va discuta de regiuni, se va gasi solutia cea mai sustenabila si se va decide si oportunitatea infiintarii a doua regiuni in zona de Nord Est, apreciind in context, ca formula a opt regiuni de dezvoltare nu e cea mai buna in opinia sa.

"Am tot analizat, dar nu stiu sa va spun in acest moment daca trebuie sa fie 10 sau 12. Intr-adevar, cele opt, actuale, sunt mult prea mari. Judetele sunt prea mici, insa cele opt regiuni sunt mult prea mari pentru standardele europene. Probabil ca una din variante e de a avea 10-12, dar nu vreau sa intru in detalii, pentru ca imediat apar gelozii locale", a spus Ponta, adaugand ca dupa finalizarea regionalizarii se vor institui curtile de apel pe regiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#referendum revizuire Constitutie, #Ponta revizuire Constitutie, #referendum Constitutie alegeri prezidentiale , #USL