Ponta: Un referendum pentru Rosia Montana e o idee buna, dar dupa dezbaterea parlamentara

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 13:54
1651 citiri
Ponta: Un referendum pentru Rosia Montana e o idee buna, dar dupa dezbaterea parlamentara

Organizarea unui referendum pe tema proiectului de la Rosia Montana ar putea fi o idee foarte buna, a declarat luni premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, ca reactie la afirmatiile pe aceasta tema facute de presedintele Traian Basescu.

Seful Executivului a pledat insa, inainte de aceasta, pentru o dezbatere in Parlament, pe care il considera singurul for legitim si constitutional pentru un astfel de demers.

"E dreptul presedintelui sa faca un referendum si cred ca e o idee buna, dar un referendum se face dupa o informare. (...) Daca presedintele tarii, conform atributiilor Constitutionale, considera util sa declanseze un Referendum, cred ca e o idee foarte buna. De altfel, noi am mai vorbit de asa ceva, de consultare inainte de referendum in cadrul Parlamentului, cu toti cei care au opinii pro si contra, care gandesc intr-un fel sau altul.

E locul ideal de dezbatere si informare. Dupa care mergem la referendum si se poate decide in mod democratic", a spus premierul, intr-o conferinta de presa de la sediul USL.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu exclude posibilitatea sa organizeze un referendum pe tema proiectului de la Rosia Montana in acelasi timp cu alegerile europarlamentare, catalogand drept un gest de "lasitate" trimiterea unei legi pe aceasta tema in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#referendum Rosia Montana, #Ponta Rosia Montana, #proteste Rosia Montana, #dezbatere Parlament Rosia Montana , #USL