Ponta: Parlamentul poate sa dea votul final pentru bugetul pe 2014 pana la 15 decembrie

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 20:06
1242 citiri
Ponta: Parlamentul poate sa dea votul final pentru bugetul pe 2014 pana la 15 decembrie

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, ca USL vrea ca pana la 15 decembrie Parlamentul sa voteze bugetul de stat pe 2014.

"Am discutat si in USL si in jur de 10, cel tarziu 15 decembrie Parlamentul poate sa dea votul final pentru buget in asa fel incat toate institutiile statului si toate prevederile bugetului sa poata fi aplicate incepand cu 1 ianuarie", a declarat Victor Ponta, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Primul-ministru a spus ca toate masurile legate de pensii si salarii anuntate deja de Guvern tin de adoptarea bugetului, asa ca presedintele nu ar trebui sa se opuna.

"Eu nu m-am uitat aseara la ce a zis presedintele Basescu, mi se pare asa, imbatranit rau de tot, nu poti sa-l mai urmaresti in mod serios. Nu stiu ce va face el cu bugetul, daca ne va bloca sau nu. Eu vreau sa spun romanilor ca de adoptarea bugetului depinde nu doar functionarea institutiilor de zi cu zi - sanatate, educatie, primarii-, dar depinde si posibilitatea noastra de a indexa pensiile, de a mari salariile la rezidenti si la profesorii debutanti, de a mari salariul minim pe economie, de a lua toate masurile pe care le-am anuntat. Indiferent cat de mult a imbatranit si de cat de iresponsabil e domnul Basescu, nu cred ca va bloca aceste lucruri pe care romanii le asteapta. Inseamna sa n-aiba buget nici Administratia Prezidentiala si nu cred ca il lasa consilierii sa ii blocheze, ca au nevoie de bani pentru Miscarea Populara", a afirmat Victor Ponta.

El a adaugat ca presedintele "nu a avut ocazia" sa ii transmita eventualele sale nemultumiri fata de prevederile proiectului de buget.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca va intoarce la Parlament proiectul bugetului pe 2014, daca nu se va renunta la cresterea accizei la benzina si daca vor mentine alocarile in cazul programelor care pot fi finantate cu fonduri europene.

#buget 2014, #vot final buget, #premier Victor Ponta , #USL