Victor Ponta: Orice bani in plus la buget vor merge la agricultura

Joi, 23 August 2012, ora 13:02
1167 citiri
Victor Ponta: Orice bani in plus la buget vor merge la agricultura

Premierul Romaniei a declarat, inainte sa inceapa efectiv sedinta de Guvern in care se discuta rectificarea bugetara pentru anul 2012, ca in perioada de toamna va directiona catre sectorul agricol toti banii disponibili, pentru a contracara efectele secetei din acest an.

"Am o preocupare speciala pentru ca in perioada de toamna, in plus fata de ceea ce decidem azi (n.r. in sedinta de Guvern), toate resursele pe care le vom avea sa le indreptam catre agricultura, sectorul cel mai lovit din acest an", a declarat Victor Ponta.

"Orice leu in plus pe care il obtinem la buget va merge spre agricultura, pentru a ajuta un sector fundamental al economiei si al vietii milioanelor de romani", a spus Victor Ponta.

Declaratiile premierului au fost facute in contextul in care Guvernul discuta rectificarea bugetului pentru 2012 si pentru care se prevede modificarea deficitului de la 1,9% la 2,25% din PIB.

Modificarea are loc pe fondul majorarii veniturilor bugetului general consolidat cu 0,62 miliarde lei si a cheltuielilor cu 3,069 miliarde lei fata de programul initial.

Premierul Victor Ponta a declarat ca prin aceasta rectificare de buget vrea sa rezolve o serie de probleme importante, precum banii pentru insotitorii persoanelor cu handicap, situatia arieratelor sau finantarea sanatatii.

"La rectificarea bugetara am lucrat un buget conceput gresit si nedrept anul trecut. Am preluat ceva din mers si trebuie sa aplicam doar corecturile absolut necesare", a spus Victor Ponta.

"Trebuie sa incercam sa vedem ce facem cu autoritatile locale, care au fost intentinoat aduse in stare de faliment".

Citeste si - Rectificare bugetara: Vom cheltui mai mult decat producem, cu circa 2,5 mld. de lei

#rectificare bugetara 2012, #modificare buget 2012 Victor Ponta , #stiri Victor Ponta