Victor Ponta: IPO Electrica, un mesaj pozitiv despre directia economiei romanesti

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 16:46
1249 citiri
Victor Ponta: IPO Electrica, un mesaj pozitiv despre directia economiei romanesti

Oferta publica initiala a Electrica a inregistrat un succes mai mare decat IPO Romgaz si acesta este un mesaj pozitiv privind directia economiei romanesti, reformele structurale pe care le-am inceput, privatizarile si deschiderea economiei romanesti, a declarat joi premierul Victor Ponta la deschiderea sedintei Bursei de la Londra.

'Este a doua oferta publica initiala de succes. As putea spune ca Electrica a fost chiar mai de succes decat Romgaz. Dar a avea competitie intre doua companii romanesti pe piata bursiera internationala este ceva la care acum un an nici nu ne gandeam. Acest IPO de succes este un mesaj pozitiv pentru directia economiei romanesti, pentru reformele structurale demarate, pentru privatizari si deschiderea economiei romanesti.

Am invatat astazi ceva ce voi utiliza in viata mea politica, ca este mai bine sa fi norocos decat inteligent. Noi am fost norocosi si acum trebuie sa fim destepti pentru a mentine acest noroc pentru companiile noastre', a spus premierul Victor Ponta.

Electrica este cea mai mare oferta publica de actiuni derulata pe bursa romaneasca si a atras de la investitorii institutionali si cei de retail 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro).

Un numar de 11.613 investitori au cumparat 177,188 milioane actiuni Electrica, in cadrul ofertei publice, incheiate pe 25 iunie.

'As dori sa-mi exprim multumirea pentru relatia excelenta dintre London Stock Exchange, Bursa de Valori de la Bucuresti si Guvernul Romaniei. Din punctul nostru de vedere, trebuie sa lucram la consolidarea acestui parteneriat si sa-l facem unul pe termen lung', a precizat Victor Ponta. 'Felicitarile mele tuturor celor care au facut din aceasta listare o operatiune de succes si astept sa va vad din nou la urmatorul IPO', a mai spus Victor Ponta.

Premierul roman a participat vineri, alaturi de ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, la prima listare la bursa londoneza a actiunilor Electrica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#ponta cnn, #ponta electrica, #electrica bvb , #stiri Victor Ponta