RMGC neaga legaturile politice

Marti, 23 August 2011, ora 17:43
1548 citiri
RMGC neaga legaturile politice

Compania care va exploata aurul de la Rosia Montana neaga ca ar avea legaturi financiare directe sau indirecte cu orice partid politic, conform NewsIn.

"Intre compania RMGC si orice partid politic sau orice candidat la functii publice din Romania nu exista nicio legatura de ordin financiar, indiferent de natura acesteia, si niciun fel de contract de colaborare, indiferent de natura pe care aceasta colaborare ar putea-o avea.

Fiind o companie listata public la Bursa din Toronto, Gabriel Resources si companiile care fac parte din acest grup, implicit RMGC, respecta in totalitate obligatiile legale si reglementarile in vigoare legate de implementarea unor politici solide si a unui audit intern drastic impotriva oricaror practici de coruptie", se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis de companie.

"Mai mult, Gabriel Resources a adoptat recent o serie de politici care respecta dispozitiile "UK Bribery Act", act juridic care stabileste noi standarde impotriva cazurilor de dare de mita si coruptie, intrat in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2011. In ce priveste cheltuielile companiei, RMGC asigura deja transparenta totala.

Gabriel Resources, actionarul majoritar al RMGC, publica trimestrial informatii financiare detaliate, care incorporeaza cheltuielile RMGC, iar acestea sunt disponibile pe website-ul sau: www.gabrielresources.com.

In concluzie, afirmatiile aparute sunt simple speculatii fara acoperire, de natura sa aduca prejudicii de imagine companiei noastre si proiectului minier de la Rosia Montana", considera RMGC.

Disputa publica privind Gold Corporation a inceput in urma cu o saptamana, cand presedintele Traian Basescu a declarat, la Sulina, ca este un sustinator al proiectului Rosia Montana, dar considera ca trebuie renegocitate conditiile de partajare a beneficiilor de pe urma exploatarii, iar masurile de protejare a mediului trebuie sa fie la standard european.

Ulterior, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca, inainte de a debuta exploatarea de la Rosia Montana, compania Gold Corporation ar trebui sa faca publica lista politicienilor pe care i-a sponsorizat, sustinand ca Traian Basescu, sprijind proiectul, de fapt isi apara sponsorii.

In replica, Traian Basescu a raspuns acuzatiilor lui Ponta afirmand ca pesedistul este imatur si sugerand ca acesta stie poate de o sponsorizare a lui Mircea Geoana.

Presedintele a dat asigurari ca el nu a avut nicio finantare de la RMGC, dar l-a invitat pe liderul PSD sa se gandeasca daca nu stie el ceva, "ca sef de campanie" al lui Mircea Geoana, despre o posibila finantare.

"Atata timp cat el spune ca-mi rasplatesc finantatorii ma gandesc ca stie sigur ca Gabriel Resources a finantat pe cineva si, daca la mine nu, probabil stie ceva, am fost doar doi candidati in turul II", a spus Basescu.

Afirmatiile presedintelui au primit un nou raspuns de la Victor Ponta, care a negat acuzatiile privind o sponsorizare in campania lui Mircea Geoana la prezidentiale din partea Gold Corporation.

"Doresc sa anunt opinia publica, dar si pe dvs. (Traian Basescu -n.r.), ca am verificat in contabilitatea partidului si nu exista inregistrata nici o sponsorizare pe care compania Gold Corporation sa o fi acordat domnului Geoana.

Inteleg din declaratiile dvs ca aveti cunostinta de o finantare ilegala si, din acest motiv, va rog sa ne comunicati si noua aceste date", se arata in scrisoarea deschisa adresata de Ponta presedintelui Traian Basescu.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rmgc, #rosia montana, #aur rosia montana, #gabriel resources , #stiri Victor Ponta