Prim-ministrii Romaniei si Bulgariei au discutat despre construirea unui al treilea pod peste Dunare

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 10:49
2069 citiri
Prim-ministrii Romaniei si Bulgariei au discutat despre construirea unui al treilea pod peste Dunare

Victor Ponta si Plamen Oresarski, prim-ministrul Bulgariei, au negociat luni la Bucuresti despre modalitatile de construire a unui nou pod peste Dunare intre cele doua tari, la Calarasi-Silistra, scrie marti cotidianul sofiot Standart.

Desi cei doi premieri nu au facut declaratii de presa dupa intalnirea lor, surse guvernamentale au dezvaluit ca s-a discutat despre constructia unui pod nou. Acesta urmeaza sa fie realizat printr-un parteneriat public-privat si, potrivit unor informatii neoficiale, o companie din Romania si-a exprimat interesul fata de proiect.

In decembrie urmeaza sa fie repornita si linia de feribot intre Calarasi si Silistra care nu functioneaza de ani de zile. Linia va fi cedata unui concesionar bulgaresc, a confirmat pentru Standart parlamentarul bulgar Anton Kutev.

Oresarski si Ponta au stabilit ca sedinta comuna a celor doua guverne sa aiba loc in februarie 2014 in Bulgaria. La eveniment va fi invitat si premierul sarb, Ivica Dacic. Cei trei prim-ministri vor discuta proiectele importante pentru regiune.

Postul de radio Darik informeaza ca la intalnirea cu Ponta, Oresarski a cerut ca Romania sa inceapa cat mai repede procedura de evaluare a impactului asupra mediului cu privire la noul reactor care urmeaza sa fie amplasat la centrala nucleara de la Kozlodui. Bulgaria negociaza cu un investitor american construirea unei noi unitati la singura centrala nucleara a tarii, ampasata pe malul Dunarii, la granita cu Romania. Printre subiectele discutate a fost si imbunatatirea navigatiei pe Dunare.

Oresarski se afla la Bucuresti pentru a participa la Summitul premierilor din Europa Centrala si de Est cu premierul R.P. Chineze, Li Keqiang. Seful guvernului bulgar este insotit de ministrul agriculturii, Dimitar Grekov, si de cel al dezvoltarii regionale, Desislava Terzieva. Luni, Oresarski s-a intalnit si cu Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, consemneaza presa bulgara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier bulgar, #construire pod Dunare, #premier Victor Ponta , #stiri Victor Ponta