Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Premierul Ponta, in vizita oficiala in China in perioada 30 august - 3 septembrie

Premierul Ponta, in vizita oficiala in China in perioada 30 august - 3 septembrie


Premierul Victor Ponta va face, in perioada 30 august - 3 septembrie, o vizita oficiala in R.P. Chineza, unde va avea convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang si va fi primit de catre Presedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda de discutii cu oficialitatile chineze figureaza si aspecte legate de consolidarea relatiei UE-China si actiunile viitoare in cadrul formatului de cooperare Europa Centrala si de Est - China, in implementarea celor convenite la summit-ul de la Bucuresti din 2013. Totodata, vor fi trecute in revista si evolutiile recente in plan regional si international, conform Mediafax.

In cadrul convorbirilor cu oficialitatile chineze vor fi abordate relatiile bilaterale dintre Romania si China, cu accent pe stadiul implementarii proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucuresti, in special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii.

Cu prilejul vizitei, va fi organizata o reuniune economica cu participarea reprezentantilor principalelor companii si banci chineze care deruleaza afaceri sau doresc sa investeasca in Romania.

Victor Ponta se va deplasa si cu trenul de mare vizita la Tienjin, unde va vizita parcul tehnologic si va avea o intalnire cu reprezentanti ai firmelor care deruleaza activitati in parc in domeniile IT, componente auto, produse bio sau constructii masini, mentioneaza sursa citata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1333 ori
Citeste mai multe despreponta china