Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta vrea un partener chinez pentru portul Constanta

Ponta vrea un partener chinez pentru portul Constanta


Premierul Victor Ponta este de parere ca pentru portul Constanta trebuie gandita o strategie de dezvoltare, inclusiv printr-un parteneriat cu un alt port important din China sau din alta zona a Asiei, dar si cu porturi din vestul Europei.

"Prin stat se intelege MT si autoritatea locala. Comisia Europeana ne-a dat acest punct de vedere - impreuna trebuie sa aiba 50%. Noi acum avem 80% impreuna, ceea ce cu 20% Fondul Proprietatea care este, in general, si la alte companii un actionar destul de obstructionist si care nu ne ajuta foarte mult, dar nu ne-am miscat in vederea modernizarii si a eficientizarii portului Constanta. Povestea care se lansase prin 2011 - sa listam 5%, e o prostie. Cine vrea 5%? Dar minimum 15%, asa cum am facut la Romgaz si la Transelectrica, trebuie listat, trebuie sa ramana bani in companie pentru investitii. Trebuie sa ai un management performant, ca orice companie listata, pentru ca altfel nu te primesc", a spus Ponta, joi seara.

Potrivit acestuia, trebuie gasita o strategie de dezvoltare prin parteneriatul cu un mare port din China sau din alta zona a Asiei, cu Rotterdam sau Hamburg, cu Vest. Problema este ca fluxul principal de investitii si de marfuri este Asia, prin Constanta, spre aceasta zona a Europei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1116 ori