Ponta: Va exista spatiu fiscal, in 2015, pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe si apoi la carne

Duminica, 26 Octombrie 2014, ora 17:13
1701 citiri
Ponta: Va exista spatiu fiscal, in 2015, pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe si apoi la carne

Anul viitor va exista spatiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe si apoi la carne, a declarat, duminica, premierul Victor Ponta, in cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

'Am avut succes cu reducerea TVA la produse de panificatie. Asta inseamna ca anul viitor putem incepe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscala si concurenta neloiala la legume si fructe venite din strainatate, si dupa aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar si efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. (...) Sunt foarte convins ca in 2015 avem spatiul fiscal necesar ca sa mergem mai departe la legume-fructe si carne. Eu precizez de fiecare data si produsele bio, pentru ca acolo impactul este foarte mic', a subliniat premierul, informeaza Agerpres.

Acesta a mentionat ca masura de reducere a TVA s-a luat mai intai in domeniul produselor de panificatie, pentru ca acolo era evaziunea cea mai mare. De asemenea, Ponta considera ca evaziunea este foarte mare in domeniile legume-fructe, unde este si o concurenta neloiala din partea produselor din import, dar si in domeniul carnii.

Referitor la taxa pe constructiile speciale, premierul Victor Ponta a amintit ca aceasta va fi redusa de la 1,5% la 1% si exista discutii cu privire la acele constructii speciale din agricultura care vor fi exceptate de la plata taxei.

#TVA legume fructe, #TVA carne, #TVA 2015, #Ponta promite reducere TVA , #stiri Victor Ponta