Ponta: Studiul initial pentru autostrada Pitesti - Sibiu nu era fezabil din cauza costurilor

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 18:59
2173 citiri
Ponta: Studiul initial pentru autostrada Pitesti - Sibiu nu era fezabil din cauza costurilor

Studiul de fezabilitate intocmit initial pentru tronsonul Pitesti-Sibiul al autostrazii A1 nu era realizabi, din cauza costurilor foarte mari preconizate, a afirmat premierul Victor Ponta.

Ponta a explicat ca acesta este motivul pentru care s-a decis, deocamdata, doar construirea unei portiuni de autostrada care sa lege Pitestiul de Ramnicu Valcea.

"Anul viitor incepem Pitesti - Ramnicu Valcea si tot anul viitor reevaluam studiul pentru Ramnicu Valcea - Sibiu, pentru ca studiul initial presupunea o suma mai mare decat toti banii pe care ii are Romania in urmatorii sapte ani. Deci nu era fezabil, din pacate, si nu putea fi sustinut. (...) Chiar daca alocam toti banii, toti cei trei miliarde (de euro - n.r.), nu faceam nici autostrada si nici nu mai faceam nimic in restul tarii", a declarat prim-ministrul.

In opinia sa, faptul ca zona economica Pitesti-Mioveni, una dintre cele mai importante din tara, va fi legata peste trei ani prin autostrazi de Bucuresti si Constanta, de Ramnicu Valcea si de Craiova reprezinta un progres semnificativ fata de perioada anterioara.

Intrebat cum comenteaza intentia sindicalistilor de la Dacia de a protesta fata de amanarea realizarii tronsonului de autostrada Pitesti-Sibiu, premierul a spus ca situatia se datoreaza faptului ca fondurile europene disponibile sunt insuficiente. "Daca merg si sindicatele cu noi la Bruxelles, ca sa ne dea mai multi bani pe coeziune, protestez si eu cu ei, impreuna. Din pacate, mi-e teama ca nu avem mari sanse", a mai spus Ponta.

Premierul a inaugurat, miercuri seara, Centrul Cultural Educativ din orasul Mioveni, cladire multifunctionala in care isi vor desfasura activitatea cercurile elevilor din localitate. Victor Ponta a efectuat, anterior, o vizita la Institutul de Cercetari Nucleare de la Mioveni.

#autostrada Pite ti Sibiu, #studiu fezabilitate autostrada, #premier Victor Ponta , #stiri Victor Ponta