Ponta: Ritmul nostru de crestere economica il face invidios pe premierul francez

Joi, 22 Mai 2014, ora 08:59
1617 citiri
Ponta: Ritmul nostru de crestere economica il face invidios pe premierul francez

Premierul Victor Ponta le-a spus oficialilor companiei SNR Rulmenti, din Zona Industriala Vest a municipiului Sibiu, ca pana si premierul Frantei este invidios pe ritmul accelerat de crestere economica a tarii noastre.

"Romania este o tara care se dezvolta intr-un ritm foarte rapid. Ritmul nostru de crestere economica il face invidios pe colegul meu, prim ministrul Manuel Valls, dar este important ca investitiile franceze in Romania sunt extrem de importante si extrem de apreciate", a spus Victor Ponta.

Acesta a promis sprijin investitorului francez de la Sibiu.

"Cand vorbesc despre sprijin, ma refer la lucruri concrete care pot creste competitivitatea dumneavoastra. Ma bucur ca Ministerul de Finante a aprobat cererea de ajutor de stat, explic de fiecare data ca ajutorul de stat nu este o donatie din partea statului, se recupereaza cu mult mai mult decat statul acorda, prin taxe, impozite si prin crearea de locuri de munca. Este cel mai bun mod in care statul poate sa investeasca o suma de bani", a explicat Victor Ponta.

Premierul roman a garantat conducerii SNR Rulmenti ca se vor face investitii importante in autostrazile care vor lega Sibiul de restul tarii.

"In al doilea rand, vreau sa va garantez ca Sibiul, locul in care ati decis sa veniti in urma cu zece ani, este deja si va fi o regiune extrem de avansata in ceea ce priveste investitiile in infrastructura. Pana la sfarsitul anului 2015, autostrada care va va duce pana la frontiera cu Ungaria, va fi functionala. Am inceput lucrarile spre partea de Nord, care va va lega spre un alt oras important al Transilvaniei, Cluj Napoca, iar principalele investitii in infrastructura din fondurile alocate Romaniei, in perioada 2014-2020, privesc fara indoiala, Sibiul, atat autostrada spre Sud, spre Pitesti, acolo unde produsele dumneavoastra trebuie sa ajunga la o alta companie cu care Romania si Franta se mandresc, Dacia Renault. De asemenea, autostrada spre Brasov si mai departe, spre partea de Est a Romaniei", a aratat Victor Ponta.

Ponta a spus investitorului francez ca "incearca sa creeze un cadru fiscal stabil si predictibil".

Oficialii francezi de la SNR Rulmenti au anuntat ca tinta lor este sa dezvolte fabrica de la Sibiu, ca sa ajunga la o mie de angajati, ceea ce inseamna o crestere cu 25 la suta, in prezent fiind 750. Pana la finalul acestui an, SNR Rulmenti va mai angaja inca o suta de oameni, ceea ce va mari productia la trei milioane de rulmenti pe an.

De la infiintare si pana acum, in cei zece ani, SNR Rulmenti a investit aproape 50 de milioane de euro, potrivit conducerii grupului. Fabrica de la Sibiu face parte Grupul SNR Rulmenti, care ocupa locul trei la nivel mondial printre producatorii de rulmenti. Grupul este prezent in 27 de tari.

La fabrica de la Sibiu se produc rulmenti pentru industria auto si transmisii cardanice. Printre clientii SNR Rulmenti se numara: Renault, Dacia, Peugeot, Citroen, General Motors, Mercedes, Porsche, Volkswagen, Volvo, Fiat, Honda si Suzuki.

#crestere economica romania, #investitii franceze Romania, #conducere SNR Rulmenti, #investitii autostrazi Romania , #stiri Victor Ponta