Ponta: Reducerile de fonduri propuse de Rompuy sunt inacceptabile

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 18:09
1500 citiri
Ponta: Reducerile de fonduri propuse de Rompuy sunt inacceptabile

Propunerea presedintelui Consiliului European, de a reduce sumele de bani alocate Romaniei in urmatorul exercitiu bugetar, este inacceptabila, a declarat premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.

Premierul a subliniat ca Romania, atat prin Guvern, cat si prin presedintele Traian Basescu, se opune acestei masuri si ca va se va folosi chiar de dreptul de veto pentru a impiedica reducerea fondurilor europene.

"L-am informat pe presedintele Romaniei asupra rezultatului negocierilor purtate pana acum, referitor la exercitiul multianual 2014-2020. Am reliefat cele doua obiective fundamentale ale Romaniei.

In Politica Agricola Comuna trebuie sa ajungem nu la nivelul tarilor cu cea mai mare subventie, dar cel putin la media europeana.

In Politica de Coeziune: alocarea unei sume corespunzatoare. Alocarea din proiectele de coeziune a unei sume mult superioare exercitiului bugetar 2007-13 care sa corespunda criteriilor folosite de UE pentru noile state membre", a declarat Victor Ponta.

Premierul a adaugat ca nu exista neintelegeri intre Guvern si Presedintie, in legatura cu acest subiect.

"Aceste informatii le-am impartasit presedintelui. Nu exista disensiuni in ceea ce priveste pozitia Guvernului si cea a presedintelui. M-a informat ca vrea sa reprezinte Romania la Consiliul European. Propunerea presedintelui Van Rompuy este inaceptabila", a adaugat Ponta.

El a aratat ca, in discutia de la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu si-a exprimat dorinta de a participa la reuniunea CE, avand in vedere contextul european.

"Mi-a spus ca are o indelungata experienta si ca, in acest context, doreste sa participe domnia sa. Nu mi-a dat explicatii. S-a invocat posibilitatea de a particpa alaturi de presedinte, dar nu voi face acest lucru", a spus Ponta.

#Ponta declaratii intalnire Basescu, #Ponta fonduri europene, #Ponta Van Rompuy , #stiri Victor Ponta