Ponta promite proiecte energetice de miliarde de dolari sau euro

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 09:46
1212 citiri
Ponta promite proiecte energetice de miliarde de dolari sau euro

Premierul Victor Ponta a anuntat ca in cadrul vizitei pe care o efectueaza in SUA va avea vineri, la Houston, o serie de intalniri cu mari companii americane din zona energiei. El a spus ca spera sa se intoarca in tara cu proiecte energetice clar stabilite, in valoare ''de cateva miliarde de dolari sau euro''.

"Dincolo de partea oficiala de la Natiunile Unite, de aici de la New York, celelalte intalniri, pentru ca suntem in SUA si pentru ca sunt insotit de ministrul Energiei si ministrul de Finante, poimaine (vineri - n.r.) vom face o vizita de o zi la Houston. Houston este capitala energiei din SUA. Marile companii, Exxon, toate celelalte nu au sediul in New York sau in Washington, in capitala politica, ci in Houston. Vom avea intalniri cu cele mai mari companii americane, cele care deja au investit in Romania si cele pe care vreau sa le conving sa investeasca in Romania. Pentru ca securitatea energetica a Romaniei, capacitatea noastra de a nu mai depinde de Gazprom, de nu mai depinde de importuri, de a putea asigura pentru Moldova, de a fi independenti din punctul acesta de vedere, cred ca reprezinta un obiectiv strategic in urmatorii ani si ne trebuie investitori puternici", a declarat premierul, miercuri, la Antena 3.

Victor Ponta a spus ca este vorba de investitii de miliarde de dolari sau euro. "Deci, ma intorc acasa, pe de-o parte cu o pozitie politica foarte clara a Romaniei in raport cu partenerii nostri internationali, dar sper sa ma intorc si cu niste proiecte pe energie cu companii americane foarte clar stabilite", a adaugat premierul.

Ponta a subliniat ca Romania are propria productie pe zona de energie si a explicat ca tara noastra este privita ca o tara care in domeniul energiei este atractiva pentru investitii.

"Si are o stabilitate de care orice mare companie, cand investeste miliarde de dolari, are nevoie. Ii intereseaza sa stie ca peste niste ani isi scot acea investitie. Ori acest mesaj de stabilitate, de seriozitate (...) e important. Pentru ca in ultimii 10 ani, fara vreau sa trec direct la politica interna, noi nu am vazut nimic de acest gen. Am vazut doar un presedinte care o zi zicea ceva, o zi zicea ceva, a treia zi se certa cu toata lumea. Evident ca nimeni nu facea diferenta intre un presedinte care vorbeste de capul lui si tara si am avut toti de suferit", a mai spus Victor Ponta.

#Ponta energie, #Ponta SUA , #stiri Victor Ponta