Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Pentru bugetul pe 2013 avem in vedere o scadere a deficitului la 1,7-1,8%

Ponta: Pentru bugetul pe 2013 avem in vedere o scadere a deficitului la 1,7-1,8%


Victor Ponta a declarat vineri seara ca bugetul de stat pe 2013 este construit pe un deficit pe cash de 1,7-1,8%, proiectul de lege urmand sa fie aprobat de noul guvern in data de 22 decembrie, urmand ca Parlamentul sa dezbata si sa voteze bugetul pana la 1 februarie 2013.

In ceea ce priveste proiectul de buget, seful Executivului spune ca proiectul este in lucru, iar "printre parametrii esentiali se afla o scadere a deficitului bugetar de la 2,2% pe cash la 1,7 - 1,8%", fapt ce presupune scaderi de cheltuieli sau venituri suplimentare.

"Calendarul pe care il vad eu posibil este ca pe 20 sa fie prima zi a noului Parlament, (...) iar eu sunt pregatit ca a doua zi sa vin in Parlament cu lista guvernului si programul de guvernare.

Pe 22 evident avem prima sedinta de guvern in care trebuie sa aprobam proiectul legii bugetului de stat pe 2013", a explicat Victor Ponta. El a adaugat ca "la modul realist", nu crede ca trebuie sa chemam Parlamentul pe 26-27 decembrie sa voteze bugetul. "In jur de 15 ianuarie, noul Parlament vine in sesiune extraordinara astfel incat bugetul sa fie votat pana la 1 februarie", a mai spus Ponta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1291 ori