Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Pana in iunie indeplinim criteriul privind arieratele, altfel nu intram in boardul FMI

Ponta: Pana in iunie indeplinim criteriul privind arieratele, altfel nu intram in boardul FMI


Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca pana in luna iunie Romania va indeplini criteriul referitor la reducerea arieratelor la nivelul autoritatilor locale, el aratand ca, in caz contrar, acordul cu FMI nu va intra in boardul institutiei financiare.

Ponta a spus ca in momentul de fata Romania nu indeplineste acest criteriu. "In clipa de fata, nu, trebuie sa-l indeplinim in iunie, cand este boardul FMI", a afirmat seful Executivului.

Intrebat daca Romania se inscrie in tinta promisa in ceea ce priveste arieratele, Ponta a afirmat: "Da, altfel nu intram in boardul FMI".

El si-a manifestat speranta ca pana in iunie criteriul va fi indeplinit.

"Eu zic ca da, il indeplinim, pana atunci avem si rezultatul cu CFR Marfa. Este CFR Marfa, unde trebuie finalizata procedura, iar cu arieratele suntem in directia buna. Transgazul s-a listat, deci la prior actions stam destul de bine si este important ca semnal", a spus Ponta.

Guvernul a aprobat in luna martie o ordonanta de urgenta care stabileste ca fondurile din TVA si impozitul pe venit sunt alocate pentru achitarea arieratelor, precum si pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala, prioritara fiind insa stingerea datoriilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 8762 ori