Ponta: La Houston ma intalnesc cu reprezentantii principalelor companii americane din energie

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 11:11
1063 citiri
Ponta: La Houston ma intalnesc cu reprezentantii principalelor companii americane din energie

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca in timpul vizitei pe care o va efectua in urmatoarele zile in Statele Unite ale Americii se va intalni cu reprezentantii principalelor companii americane din energie, pe care spera sa-i convinga sa investeasca in Romania.

"Exista si o componenta economica importanta. Vom merge la Houston unde ma intalnesc cu reprezentantii principalelor companii din energie, companii americane. Unele dintre ele au investit deja in Romania, altele sper sa le conving sa investeasca in Romania, pentru ca investitiile companiilor americane in Romania reprezinta un punct esential - independenta energetica. Am avut acest proiect ca prim-ministru, vreau sa il duc mai departe si ca presedinte. Independenta energetica a Romaniei si Moldovei este unul dintre punctele esentiale din ceea ce inseamna proiectul de tara in urmatorii ani", a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.

El a precizat ca in cadrul vizitei in SUA va prezenta in plenul Adunarii Generale a ONU de la New York "o pozitie de tara si o pozitie a Romaniei in aceasta regiune fata de ceea ce se intampla, fata de situatia extrem de grava din Ucraina, de regiunea noastra".

Ponta va participa sesiunea Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite

Premierul Victor Ponta incepe marti o vizita de cateva zile in Statele Unite ale Americii, unde va participa la cea de-a 69-a sesiune a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite de la New York si va avea discutii pe teme economice cu reprezentantii unor companii americane din domeniul energiei.

Joi, la New York, premierul Ponta viziteaza sediul Consulatului General al Romaniei, unde se intalneste cu reprezentanti ai comunitatii romanesti. Ulterior, prim-ministrul roman va avea o interventie in cadrul dezbaterilor din plenul Adunarii Generale a ONU.

Vineri, la Houston, premierul va avea o intalnire cu reprezentantii companiei Halliburton, cu presedintele companiei Exxon Mobile, va lua parte la evenimentul "Romania, poarta catre un sector energetic sigur si diversificat" (gazduit de World Affaire Council din Houston) si va efectua o vizita la Centrul tehnologic al Exxon Mobile. La intrevederile de la Houston, premierul va fi insotit de ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, si de ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta energie, #ponta onu , #stiri Victor Ponta