Ponta, increzator ca vinurile romanesti si moldovenesti vor cuceri piata europeana

Luni, 23 Iunie 2014, ora 08:37
1661 citiri
Ponta, increzator ca vinurile romanesti si moldovenesti vor cuceri piata europeana

Premierul Victor Ponta are incredere ca vinurile romanesti vor rezista pe piata europeana, in contextul competitiei cu cele din Republica Moldova, si considera ca sectorul viti-vinicol din cele doua state poate sa cucereasca Uniunea Europeana.

"Cred ca rezistam la o competitie pe piata europeana si poate reusim impreuna (cu Republica Moldova, n.r.) sa vindem cat mai mult spre Vest, unde este, de asemenea, o competitie foarte mare. Vom rezista cu atat mai mult cu cat in ultimii ani, mai ales prin folosirea fondurilor europene, calitatea vinurilor romanesti s-a imbunatatit foarte mult", a spus premierul Victor Ponta, la Tulcea.

El a sustinut ca in "ultimele zile" a consumat numai vinuri din Dobrogea.Premierul Victor Ponta a fost prezent, duminica, in Delta Dunarii, la o reuniune la care au participat omologii sai din Republica Moldova, Georgia, Cehia, Slovacia si Serbia.

Dupa declaratiile comune de presa, premierul si sotia sa, europarlamentarul social-democrat Daciana Sarbu, au cumparat cadouri din magazinul de suveniruri al lui Ivan Patzaichin, din Tulcea.

In urma cu aproape o luna, premierul a participat la deschiderea magazinului de suveniruri de pe faleza orasului Tulcea si a promis ca va reveni, alaturi de sotia sa, pentru a face cumparaturi de aici.

"Pagaia primita atunci este la mine in birou, alaturi de celelalte cadouri primite de la marii nostri sportivi, si ma mandresc cu ea. De cate ori putem sa-l sprijinim pe Ivan o vom face, pentru ca este o mare mandrie pentru Romania. Acum merge la Ulm, pentru festival", a adaugat premierul Victor Ponta.

Daciana Sarbu a ales din magazinul multiplului campion olimpic insigne cu pasari din Delta Dunarii, dar si alte obiecte artizanale, in timp ce premierul a preferat o sapca verde.

#viticultura romaneasca, #viticultura Republica Moldova, #victor ponta , #stiri Victor Ponta