Ponta despre vizita in Franta: Imi propun ca relatia bilaterala sa fie repornita

Joi, 21 Februarie 2013, ora 09:09
1345 citiri
Ponta despre vizita in Franta: Imi propun ca relatia bilaterala sa fie repornita

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, intr-o interventie telefonica la Romania tv, ca isi propune ca vizita pe care o efectueaza in Franta sa fie "un moment important", in care relatia bilaterala sa fie repornita, si a precizat ca a discutat cu presedintele Traian Basescu inainte de a pleca la Paris despre sprijinul pe care Romania l-a dat si ar putea sa il dea in interventia in Mali.

"Am discutat un singur lucru, care tine de o atributie ce ii revine si presedintelui, nu doar primului-ministru, pentru ca maine o sa discut aici, la Paris, 98% din probleme, probleme care tin de Guvern si, de aceea, eu ma vad cu presedintele si cu primul-ministru. Dar am discutat si o problema care tine de CSAT, cea referitoare la sprijinul pe care Romania l-a dat si ar putea sa il dea Frantei in interventia din Mali. Dupa cum stiti, a fost aceasta discutie si pe ordinea de zi a CSAT si practic mesajul pe care il transmit maine presedintelui Frantei pe aceasta tema este un mesaj comun, nu doar al meu, ca prim-ministru, ci si al presedintelui. Celelalte lucruri pe care le discutam tin de competenta Guvernului si tocmai de aceea le am maine pe agenda", a precizat premierul.

Intrebat ce are in vedere pentru aceasta vizita in Franta, primul-ministru a spus ca isi propune sa fie "un moment important", in care relatia dintre Romania si Franta "sa fie repornita, in asa fel incat Romania sa ramana, in zona de est a Europei, partenerul si aliatul principal al Frantei".

"Sa lucram impreuna pe probleme care tin de integrarea europeana, pana la urma e vorba de spatiul Schengen, de Politica Agricola Comuna, de celelalte proiecte pe care le avem si, dincolo de cele doua intalniri pe care le-ati mentionat, cu presedintele Frantei si primul-ministru, cu Guvernul francez, mai este o intalnire, a treia, la fel de importanta, nu din punct de vedere politic, dar la fel de importanta: ma voi vedea cu primele 12 companii franceze, care, cele 12, au de discutat cu mine si cu ministrii care ma insotesc proiecte foarte, foarte concrete de investitii, deci, nu asa, bune intentii, ci lucruri foarte concrete, care tin de investitii in energie, infrastructura si alte domenii in care acesti mari investitori vor sa vina in Romania in perioada imediat urmatoare", a explicat Victor Ponta.

Potrivit premierului, "investitorii, si francezi, dar si din alte parti, au o parere mai buna despre Romania decat avem noi insine".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Ponta vizita Franta, #relatii diplomatice Franta Romania, #soldati romani Mali , #stiri Victor Ponta